Merhaba Güzel Vatanım

Ahmet Ümit ve Nazım Hikmet’in Projesi: Merhaba Güzel Vatanım

Ayşe Aslıhan

Ahmet Ümit‘in ve Nazım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunu ve hayatın onları nasıl birer edebiyatçıya dönüştürdüklerini anlatan Merhaba Güzel Vatanım‘dan ilk fragman yayınlandı. Ahmet Ümit’in yazdığı, Cengiz Özkarabekir’in yönettiği film, 22 Kasım’da vizyona girecek.

Yolu Moskova’dan geçen ve dünya halkları tarafından da bilinen şair Nâzım Hikmet‘in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit‘in kesişen hikâyesi, Merhaba Güzel Vatanım drama belgeseli ile beyaz perdeye yansıyor.

“Hayat kısa; sanat uzun!”

Senaryosunu Ahmet Ümit’in yazdığı projenin yönetmenliğini, belgeselleriyle tanıdığımız Cengiz Özkarabekir üstleniyor. İki edebiyatçının benzer kaderleri ve gerçek hayat hikayeleriyle omurgası oluşan filmin sloganı ise “Hayat kısa, sanat uzun!”.

Zorlu hayatlardan geçen Hikmet ve Ümit’in sanatla nasıl güç bulduklarını göreceğimiz filmin ilk fragmanı yayınlandı. Sanatseverlerde büyük merak uyandıran filmde; Nazım Hikmet’e Yetkin Dikinciler hayat verirken, Ahmet Ümit’i ise Serkan Altıntaş canlandırıyor. Ayrıca; Berna Laçin, Pelin Batu, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi, Kutay Şahin, Adnan Kürkçü, Ayhan Bozkurt gibi mühim isimler de 150 kişilik dev kadronun içinde.

“Sanat götürecek seni özgürlüğe!”

Moskova, Gaziantep ve Bursa’da yapılan filmin çekimleri bu ay İstanbul’da tamamlandı. Projenin müziklerinde Cem Erman’ın imzası var.

Merhaba Güzel Vatanım, 22 Kasım 2019’da vizyonda olacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam