#GeziRehberi: Dünya’nın En İyi Yürüyüş Yolları

Aygün Akdağ

Herkesin hayali değil mi dünyayı gezmek? Gidip de her yeri görmek… Eğer böyle bir planınız varsa, gidip görecekseniz bir gün, bu yazımızdaki yerlere bir gidip bakmanızı tavsiye ederiz. Bu yazımızda sizlere doruklarınızı yaşatacak sizi sizden alacak olan yürüyüş yollarını derledik.

Pennine Way, Birleşik Krallık

Pennine Way, Birleşik Krallık

Pennine Way, İskoçya’da küçük bir bölümü olan İngiltere’de bir Ulusal Patika. Patika, kuzey Derbyshire Zirve Bölgesi’ndeki Edale’den, Yorkshire Dales ve Northumberland Ulusal Parkı’ndan kuzeye doğru uzanır ve İskoç sınırının hemen içindeki Kirk Yetholm’da sona erer.

Camino de Santiago de Compostela, İspanya

Camino de Santiago de Compostela, İspanya

El Camino de Santiago, Avrupa kıtasında Almanya, Slovakya, İngiltere ve hatta İrlanda’ya kadar uzanan, Ortaçağdan beri Hıristiyanların en önemli hac güzergahlarından biridir. Adını varış yeri olan İspanya, Galiçya’daki Santiago de Compostela Katedrali’nden alır. Bu görkemli kente uzanan Camino de Santiago, günümüzde doğa ve tarih meraklılarını ağırlayan dünyaca ünlü bir kültür rotasıdır.

Appalachian Trail, ABD

Appalachian Trail, ABD

Appalachian National Scenic Trail) doğu ABD’de güneyde Georgia eyaletinden bulunan “Springer Dağı”‘ndan başlayan ve ABD’nin Georgia, Kuzey Karolina, Tennessee, Virginia, Batı Virginia, Maryland, Pensilvanya, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire ve Maine eyaletlerinden geçip Maine eyaletinde “Katahdin Dağı”‘da sona eren motorlu vasıtalara kapalı olup sırf yürüyüş ve trekking yapanların kullanması için hazırlanmış olan, iyi işaretlenmiş ve iyi bakımlı özel uzun mesafeli yürüyüş patikasıdır.

Refugio Frey and Cerro Catedral, Arjantin

 

Refugio Frey and Cerro Catedral, Arjantin

Çin Seddi, Jinshanling bölgesi, Çin

Çin Seddi, Jinshanling bölgesi, Çin

Çin’in kuzeybatısı boyunca uzanan, Dünyanın en uzun savunma duvarıdır. Kalıntıları Po Hay körfezinde deniz kıyısında başlar. Pekin’in kuzeyinden geçerek batıya yönelir ve Huang-Ho nehrini ikiye bölerek güneybatıya uzanır. Gobi Çölü’nün güneyinden batıya yönelerek devam eder.

Indus Vadisi, Hindistan

Indus Vadisi, Hindistan

İndus Vadisi Uygarlığı’nın geniş bir yelpazede yer aldığı yerdir.

Lares and İnka Yolu, Peru

Lares and İnka Yolu, Peru

Bazıları, mevsimi geldiğinde, bahar ayları düştüğünde, trekking / doğa yürüyüşü yapmak için kendilerini tutamaz. Bu kategoride yer almayanlar ise, zaten yılın her dönemi bir rotadan diğerine koşturur durur. Dünyanın en etkileyici trekking rotalarından biri olan İnka Yolu! Lares Trek Rotası da etkileyici cazibesiyle doğa yürüyüşü tutkunlarını kendisine çekmeye devam ediyor.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam