Zorlu psm

Zorlu PSM 10’uncu Sezonunda!

Ceren Çetinoz

Zorlu Performans Sanatları Merkezinin (PSM) 10. sezonunda dünyaca ünlü müzikaller, klasik müzik ve dans performanslarını sanatseverle buluşturuyor.

Notre Dame de Paris

Müzikal Türkiye’de orijinal dilinde 21 performansa imza atacak. Zorlu PSM’den yapılan açıklamaya göre, toplam 10 dilde, 24 ülkede 5 binden fazla sahneye çıktı. Daha önce Zorlu PSM’de de gösterilen “Notre Dame de Paris” müzikali 2023’te yeniden Zorlu PSM Sahnesi’nde olacak.

Oyun, çirkin ve kambur Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun oyunu. Kral’a bağlı komutan Phoebus’un semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını anlatıyor. “Notre Dame de Paris” Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri söylüyor. Romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran bir müzikal.

Quasimodo; çirkinliğiyle alay eden ondan korkan halkın içine karışmayan, insanların söylediklerini alay veya lanet saymayan, insanlara duyduğu kini her gün büyüyen biridir. Bir gün Esmeralda ile tanışır ve ona aşık olur.

Victor Hugo’nun 20. yüzyıl Paris’ini tasvir ettiği ve toplumsal çıkarımlarını anlattığı bir aşk öyküsü… Notre Dame de Paris. Türkiye’de orijinal dilinde 21 performansa imza atacak.

Guinness Rekorlar kitabına “ilk yılında en çok izleyiciye ulaşan müzikal” olarak girdi. “Notre Dame de Paris” çok sayıda ödül aldı. Müzikal, koreografileri ve sahne tasarımı ile 5-23 Mayıs 2023’te sahnede.

Notre Dame

50 dansçı, 40’a yakın bale koreografisine imza atan Monte Carlo Balesi de Zorlu PSM’de

Yönetmen ve koreograf Jean-Christophe Maillot’tan Shakespeare’nin zamana meydan okuyan eseri! “Romeo ve Juliet”, 3 ve 4 Şubat’ta seyircilerle buluşacak.

Monte Carlo Balesi

Ludovico Einaudi

2013 yılında kapılarını ilk kez açan Zorlu PSM’nin açılış konseri gerçekleşti. Bugünün klasik ve deneysel müziğinin en büyük temsilcisi olarak gösterilen İtalyan piyanist geldi. Ayrıca besteci Einaudi,  7-8 Şubat 2023’te üst üste iki gün Zorlu PSM’de müzikseverlerle bir araya gelecek.

Ludovico Einaudi

Ayrıca geçen yıl Almanya Liyakat Nişanı’na layık görülen ünlü soprano Diana Damrau ile uluslararası senfoni orkestralarında yer alan Fransız bas bariton Nicolas Teste aynı sahnede bir araya geliyor.

Usta bestecilerinin opera aryalarının ve düetleri yer alacak. İkiliye ünlü şef Pavel Baleff batonu altında Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. “Kings & Queens of Opera” 25 Mart akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne konuk olacak.

Kings & Queens of Opera

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam