“Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi” Raflarda

Ceren Çetinoz

“Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi” kitap olarak yayınlandı.

Adnan Alper Demirci’nin yazdığı Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi kitabı, müzik yazarı Tolga Akyıldız‘ın editörlüğüyle Karakarga Yayınları etiketiyle satışa sunuldu.

Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi, Müzikmentor Kitaplığı’nın ikinci kitabı olarak okurla buluştu. İlk kitap ise Barış Akpolat’ın yazdığı Ezhel – Kazıdım Tırnaklarla.

Kitap Hakkında:

Dünyanın her yerinde karşınıza çıkabilecek bir grup insan var; siyah giymeye meraklı, rock, heavy metal ya da punk müzik dinleyen ve karanlık görünüşlü bir topluluk… Peki, ülkemizde de göze çarpan bu topluluk Türkiye yakın tarihi içinde hangi yollardan geçti? Nasıl bir dönüşüme uğradı ve müzik tarihimizde nasıl yer etti?

Kitap, 39 yıllık bir süreci anlatıyor. Rock kültürünü tanımak isteyen herkes için bir kaynak kitap. Bu türlerin takipçileri için de kendi yaşantılarının dönüm noktalarından izler bulacakları eşsiz bir başucu kitabı.

Bu kitap, Adnan Alper Demirci’nin uzun bir geçmişe dayanan ‘rock’çılığının’, müzikseverliğinin, araştırmacılığının, arşivciliğinin, yazarlığının, kısacası varlık sebeplerinden birinin; ‘ağır müzik’ten aldıklarına karşılık vermek için gösterdiği çabanın sonucu.

Kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

Tam 11 yıl önce Facebook üzerinde başlayıp kısa sürede geniş bir rock sever kitleye ulaşan Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi 2019 itibariyle Twitter, YouTube, podcast ve web sitesi üzerinde de ses getirmeyi başardı. Türkiye’de rock ve heavy metal müziğin geçmişine belgeler ve anılar eşliğinde analitik fakat samimi bir tanıklık yaptı. İşte şu anda elinizde tuttuğunuz kitabın hikâyesi bu.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam