sofia coppola

Sofia Coppola’nın En İyi Filmleri

Aygün Akdağ

Tam bir sanatçı aileden gelen Sofia Coppola‘nın büyük babası Carmine Coppola besteci, babası Francis Ford Coppola Oscar ödüllü bir yönetmen, kardeşi Roman Coppola bir oyuncu, kuzeni Nicolas Cage Oscar sahibi bir oyuncu!

Ailenin bir üyesi olarak değil, kendi işleriyle başarısını kanıtlayan; Jane Campion, Lina Wertmüller ve Kathryn Bigelow ile birlikte En İyi Yönetmen Akademi Ödülü’ne aday gösterilen dört kadından biri olan ve senaryosuyla Oscar ödülü kazanan Sofia Coppola, yedinci uzun metrajlı filmi On The Rocks ile yeniden seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Hadi gelin, Sofia Coppola’nın filmlerine bakalım…

A Very Murray Christmas

https://www.youtube.com/watch?v=t4cg3Tti55c

Bill Murray, müzik, haylazlık ve alkol sohbetleri ile dolu bir akşam ve sürprizler ile dolu bir noel!

Somewhere

Johnnie Marco gece hayatının hızı, kadınlar ve lüks bir yaşamla gününü gün eden bir Hollywood oyuncusudur. Dışarıdan imrenilecek bir hayat sürüyor gibi görünse de, aslında kendi içinde yalnız bir adamdır. Bir gün 11 yaşındaki kızı Cleo babasına sürpriz bir ziyaret yapar ve bu hızlı hayatının değişmesine neden olur. Johnnie Cloe ile birlikte artık daha sağlam yere basar.

Marie Antoinette

Film kadın başkarakterini tüm insansı halleriyle ele alıp alışılmışın dışında bir Marie Antoniette portresi çiziyor. Antonia Fraser’ın çok satan kitabından beyazperdeye uyarlanan film, tarihin en ünlü kadın figürlerinden birine, Fransa kraliçesi Marie Antoinette’in dramına odaklanıyor. 

The Virgin Suicides

Coppola’ya bol ödül kazandıran ilk filminde bir grup çocuk, komşuları olan 5 kızla dostlukları sayesinde hem kendi cinselliklerini, hem de kadınlığın gizemlerini keşfederler.

The Beguiled

Onbaşı McBurney, Amerika İç Savaşı sırasında yaralanır. Yardıma muhtaç halde olan McBurney, erkeklerini savaşa uğurlamış bir grup kadının ikamet ettiği bir okula sığınır. Onbaşı, düşmandan merhamet beklemekte, iyileşip güvenli bölgeye kavuşmanın hayallerini kurmaktadır. 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam