sadece Şiir

Adıyla Müsemma: “Sadece Şiir”

Ayşe Aslıhan

Edebiyat dünyasında yerini cesurca ve hızla alan dergi “sadece Şiir“, artık ülkenin tamamında raflarda!

Yayın yönetmenliğini şair, yazar ve sanatçı Umay Umay‘ın yaptığı, gençlerle birlikte bu topraklara okumayı sevdiren şairlerin de bulunduğu dergi; edebiyat dünyasıyla beraber birçok okuyucuyu heyecanlandırdı. 3 aylık ilk sayısını yayımlayan derginin editörlüğünü ise Serkan Türk üstleniyor.

Neredeyse karşınıza çıkacak tüm kitapçıların hatta marketlerin dahi raflarında görebileceğiniz sonbahar sarısı kapak rengiyle “sadece Şiir“, içindeki eserlerle beraber hislere adeta kırık bir ayna oluyor.

Kapak çizimi Yiğit Can Alper’e ait. Kafa Grubunun yayımladığı dergide; Küçük İskender‘in bu sayı için hayatını kaybetmeden önce yazdığı şiir de bulunuyor.

“Büyük sayılara karışacağız çığlık çığlığa,
Gevşeyecek toprak
Unutulacak her şeyin adı
Bir ağız gibi açılacak gökyüzü
Ne yaşadıysak yutulacak.”

Derginin kadrosu oldukça güçlü. İlk yayının şairleri; Sunay Akın, Elif Sofya, Barış Pirhasan, Orhan Alkaya, Nilay Özer, Enis Batur, Betül Dünder, Haydar Ergülen, Süreyya Aylin Antmen, Zeynep Uzunbay, Mehmet Özkan Şüküran, Kawa Nemir, Nurduran Duman, C.Hakkı Zariç, Eşref Yener, Meryem Coşkunca, Onur Akyıl, Didem Gülçin Erdem, Derya Önder, Emrullah Alp, Betül Tarıman, Cenk Kolçak, Sinem Sal, Ömer Turan, Fatma Yeşil, Cihan Ülsen, Sinan Onur, Merve Çanak, Yaprak Damla Yıldırım, Oğulcan Kütük, Mehmet Yaşın, Selma Koçiva, İnci Derya Turna, İkna Sarıaslan, Mizgin Bulut, Rahman Yıldız, Naile Dire, Jiyan Baran, Enes Kurdaş, İsmail Sertaç Yılmaz ve küçük İskender.

Twitter ve Instagram adreslerinden şimdiki ve gelecek duyurularını da takip edebilirsiniz.

sadece Şiir, yolu şiirle kesişen herkesin elinde!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam