aşk

İlle de Aşk: Arkadaşlığın Aşka Dönüştüğü Filmler!

Onur Şafak Yücel

Aşk filmleri konusu itibariyle dünyanın en çok takip edilen filmlerinden. Arkadaşlıkların aşka dönüştüğü filmlerse çok daha ilgi çekici! Sen de ne izlesem diye düşünüyorsan liste tam sana göre.

Arkadaşlık ve Aşk… Filmlerin en önemli tarafı, senaryosunun çok titizlikle yazılması. Ancak arkadaşlıkların aşka dönüşmesi çok daha ilgi çekici. Doğru yazılmayan bir senaryo bütün işi yok eder. İnsanlar filmde kendilerinden bir parça bulur ve bulmak da ister. Yeri gelir ağlar, yeri gelir kahkaha atar ama bazen de romantik anlara derin bir ah çeker. İşte böyle filmleri bilmeyen, bilip de tekrar izlemek isteyenler için bir liste hazırladık. Hadi listeye gidelim…

Biz Böyleyiz – (2020)

Kadrosunda, Hümeyra, Özge Özpirinçci, Meriç Aral, Engin Öztürk, Berrak Tüzünataç, Şebnem Bozoklu ve Boran Kuzum’un bulunduğu Biz Böyleyiz iddialı bir yerli film. 2020 yılında vizyona giren film oldukça sevildi ve izlendi. Çocukluk ve gençlik dönemlerini birlikte geçiren bir grup arkadaş, yetişlinliğe geçmeleriyle birlikte farklı yönlere savrulur. Nezihe’nin ellerinde büyüyen grup, hayatta en değer verdikleri kişi olan Nezihe’nin rahatsızlandığını öğrendiklerinde büyük bir üzüntüye kapılırlar. Bu süreçte Nezihe’nin yanında olmak isteyen ekip, İstanbul’dan Nezihe’nin İzmir’deki evine gider. Ama Birbirlerinden tamamen farklı karakterlere sahip olan arkadaşlar, bu vesileyle birkaç günlüğüne bir arada kalmak zorunda kalır. Bu süreç, sürpriz gelişmelerin ve geçmişe yönelik hesaplaşmaların yaşanmasına neden olur. Son olarak arkadaştan sevgili olur mu? Sorusunun cevabını aldığınız, oldukça sürükleyici bir film.

Love, Rosie – (2014)

Yıllarca en yakın arkadaşın olarak kalan kişi sevgilin olur mu?

Beş yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olan Rosie ve Alex, konu sevgili seçimleri olduğunda hep birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında kaçırdıkları bir fırsat ile hayatları ayrı yönlere savrulur. Fakat aralarında öyle kuvvetli bir bağ vardır ki, zaman da mesafeler de onu yok etmeye yetmez. Yeniden karşılaştıklarında ikinci bir şansları olup olmayacağını ise zaman gösterecektir.

Forrest Gump – (1994)

Film, öğrenme güçlüğü çeken Forrest’ın hayatını anlatıyor. Jenny adlı arkadaşına aşık olmasıyla hayatı bambaşka bir hal alıyor. Forrest Gump, düşük I.Q. sahibi genç bir adamdır. Jenny ile tanıştığında ona aşık olur. Ancak Gump aralarında Elvis Presley, Kennedy, Nixon’ın da olduğu tarihsel kişilerle kaza eseri tanışır ve 50’lerden 70’lerin sonuna kadar gelen bir süre zarfında olaylar gelişir. Gump tamamen tesadüf olarak Vietnam savaşına ve Amerikan yakın tarihinin önemli olaylarına şahitlik eder ve hatta rol alır. Ancak bilmeden yaptıklarının ne kadar önemli sonuçları olduğundan da haberi yoktur.

Arkadaştan Öte – (2011)

New York’ta yaşayan Jamie (Mila Kunis) bir şirketin oldukça becerili insan kaynakları sorumlusudur. Dylan (Justin Timberlake) ise Los Angeles’ta çalışan bir sanat yönetmenidir. Ancak Jamie yeteneklerini kullanıp Dylan’ı New York’a yerleşmeye ikna edince, yolları da kesişir.
Ancak Aşktan ve ciddi ilişkilerden canı yanmış olan Dylan ve Jamie aşka karşıdır. Tanıştıktan sonra bağlanmanın olmadığı sadece eğlencenin ve sorgusuz seksin ağır bastığı bir ‘arkadaşlık’ kurarlar.

Peki, Birbirini hem arkadaş olarak görmek ama duyguları katmadan seks yapmak mümkün müdür?
Son olarak İlişkilerin Hollywood romantik komedilerindeki gibi mutlu sonla bitmediğine inanan bu iki insan, birbirlerini tanıdıkça etliye sütlüye bulaşamayan bu modern ilişki tarzını ne kadar sürdürebileceklerdir?

Bağlanmak Yok – (2011)

Yıllar önce henüz ergenken çıkma teklifini reddettiği Adam Franklin’le şans eseri karşılaşan Emma Kurtzman için bu olay unutamayacağı yeni bir aşkın fitilini ateşler. İlişkilere karşı soğuk bir tavrı bulunan Emma ve aşka tövbe eden Adam’ın yıllar sonra meydana gelen bu tesadüfî karşılaşması, ergen dönemlerinde yaşanan deneyimin tam tersidir.

İkili, böylece ilginç bir birlikteliğe, çıkar üzerine kurulu karmaşık bir ilişkiye başlarlar. Hiç bir bağın olmadığı, dertsiz tasasız, sadece cinselliğe dayalı bu yalansız ve dolansız ilişkide ne kıskançlığa ne de duygusallığa yer vardır. Koşulsuz ve beklentisiz bir ilişkiden ibarettir yaşananlar.

Fakat bu durum, Adam’ın duygularıyla ön plana çıkmasıyla farklı bir yola girer. Sözünü bile etmedikleri “aşk” yavaş yavaş ilişkilerine karışmaya ve ikiliyi hep kaçtıkları o sona doğru sürüklemeye başlar….

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam