naruto

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 5 Anime Filmi

Aygün Akdağ

Çok uzun zamandır popülaritesini kaybetmeyen Anime filmleri hiç izlememiş olsanız bile elbet duymuşsunuzdur. İzleyen bir arkadaşınız, illa ki size “Muhakkak izle, bayılacaksın!” diye ısrar etmiştir! Bu içeriğimizde sizi, apayrı bir kültür olan bu türün IMDB puanı en iyi olan yapıtları ile baş başa bırakıyoruz.

1- Death Note

Japonya’da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resimlenen bir mangadır. On yedi yaşındaki lise öğrencis Light Yagami’nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri (Ölüm Defteri) bulup kendini nasıl “Yeni Dünyanın Tanrısı” yaptığını anlatır.

2- Cowboy Bebop

cowboy_bebop_

Olaydan 50 yıl sonra, 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır.

3- Hunter x Hunter

Hikayemizin ana karakteri Gon Freecs, ufak bir köylü adasında yaşayan ve babasını ölü sanan 12 yaşında bir çocuktur. Bir gün babasının aslında yaşadığını ve dünyada bilinen en iyi avcılardan biri olduğunu öğrenir. … Gon Freecs, hikayenin ana karakteri.

4- One Punch Man: Wanpanman 

Süper kahramanlarla dolu bir dünyada Saitama eşi bulunmayan bir kahramandır. Tüm düşmanlarını tek yumrukla alt edebilen Saitama, yaşamının boş olmasından yakınmaktadır. Hiç kimse ona saygı duymaz ve Saitama’nın tavırları da pek saygı duyulası değildir...

5- Steins: Gate

steins-gate

2011 yapımı Steins; Anime filmseverler arasında “en iyilerden biri” olarak ifade ediliyor. Haksız da sayılmazlar! Zira yapımın geneline baktığınızda neredeyse havada kalan hiç bir konu yok. İlk bölümlerdeki yavanlık son bölümlerde anlam kazanıyor ve sonunda “olmuş bu” dedirtebiliyor izleyiciye!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam