Kış Filmleri

Film Listesi: Kışın İzlemeniz Gereken Filmler

Cansu Özer

Soğuk havalar geldi… Bu havalara yakışan da tam olarak battaniyemizi ve kahvemizi alıp film izlemek.. İşte karşınızda kış mevsiminde izlemeniz gereken yapımlardan oluşan film listesi. İyi seyirler!

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

film önerileri

Clementine Kruczynski (Kate Winslet) ile Joel Barish (Jim Carrey) bir kumsalda tanışırlar. Birbirlerinden çok farklı karakterlere sahiptirler. Joel, içine kapalı ve mantıklı; Clementine, daha dışa dönük ve içinden geldiği gibi hareket eden biridir. Bu ikili birbirlerine aşık olurlar. Sonra ilişkilerinde zamanla sorunlar başlar ve ayrılırlar. Bir gün Joel, eski sevgilisinin yeni çıkan bir teknolojiyle yaşadıkları ilişkiyi hafızasından sildirdiğini öğrenir. Bu olay karşısında çok sinirlenen kahramanımız da aynı işlemi yaptırmaya karar verir. Bir sefer daha güzel başlayan ama kötü giden ilişkiyi izler. Fakat bir süre sonra sıra yaşanılan güzel şeylere gelince bu anılardan vazgeçmek istemez.

Tam bir kült! Pek çok kişinin izlediğine eminim ama soğuk bir kış gününde tekrar izlemek isteyeceğinizi düşünerek hatırlatıyorum. Eğer izlemediyseniz, hemen izleyin!

Fargo (1996)

film listesi

Fargo, borçlarla boğuşan bir adamın ödeyebilmek için karısını kaçırmasını anlatıyor. Jerry Lundegaard esasen sahtekârdır. İhtiyaç duyduğu meblağda parayı acilen kazanmalı ve borçlarını ödemelidir. Karısının babası oldukça zengin bir adamdır; ancak gamsız bir sahtekar olan Jerry’ye yardım etmesi imkansız gibi görünmektedir. Jerry’nin aklına şeytanın bile düşünemeyeceği türden bir fikir gelir. Jerry, karısını kaçırmak ve kayın pederinden fidye istemek üzere iki adam kiralar. Fakat hiçbir şey planlandığı gibi ilerlemeyecektir.

Coen kardeşlerinden beyazın ürkütücülüğü içinde, muhteşem bir kara komedi. Filmin tamamı kurgu olmasına rağmen yönetmenlerimiz çoğu olayın farklı vakalardan esinlendiğini söylemiştir. Kış mevsimi için film listesi deyince de akla ilk gelenlerden.

A Ghost Story (2017)

film listesi

Eşi ile Dallas’ta küçük bir evde, mutlu bir yaşam süren müzisyen ani ve beklenmedik bir şekilde ölür. Hastanede beyaz bir çarşaf altında uyanan bu adam gezinmeye başlar ve eşine ulaşmaya çalışır.

Yönetmenimiz bize bir korku filmi izleyeceğimizi düşündürtse de aslında bu çok hınzır bir şaşırtmaca. Bu naif ve alışılmışın dışında aşk hikayesini mutlaka izlemelisiniz.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004)

Tabii kış gelir de Hogwarts şatosuna şöyle bir gezintiye çıkılmaz mı? Cevabımız kesinlikle evet! Sanırım Azkaban Tutsağı Harry Potter filmleri arasında kışın en çok hissedildiği filmlerden biridir. Battaniyemizin altında yaptığımız bir sihirli dünya serüveninde kış mevsimine mutlaka denk getirmeniz gereken film.

Prisoners (2013)

Tutsak, adaleti kendi sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinde, Şükran Günü’nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri kızlarının kaybolması ile panik ve korku dolu anlar yaşarlar. Zaman ilerler, ancak kızlar hala daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da yeterli ve niteliklik bir cevap alamazlar. Keller Dover kızları kendi bulmaya karar verir. Ancak bu süreçte suçlu ve masum iyice birbirine karışacaktır.

Bu suç hikayesinin sürükleyiciliği karşısında kahvenizden yudum almayı unutacağınızı ve soğuyacağına eminim.

Scary Films You Need To Watch - The Fix

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam