Bu Hafta Sahnelerde; Haftanın Tiyatro Oyunları!

Onur Şafak Yücel

Tiyatroseverlere müjde! Hangi oyuna gitmeye karar veremiyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre… İşte karşınızda, bu hafta sahnelenecek oyunlar…

Tiyatronun anlamı, Yunanca da theatron yani “görme yeri” anlamına gelen kelimeden geliyor. Sahnelenen İlk tiyatro oyunu antik Yunanistan’da milattan önce 534 yılındaydı. Ve o zamanlar üst sınıfın yararlanabildiği bir sanat dalıydı. Zamanla, genişleyen alanı ve kitlesi Tiyatronun tüm sınıflara hitap etmesini sağladı. Şimdilerde her yerde sahnelenen oyunlar var, hatta kendi evlerinde sahneye çıkan sanatçılar. Hal böyleyken hangi oyuna gitmek gerektiği kafa karıştırıcı olabiliyor, o zaman gel beraber bakalım ve hangi oyuna gidebileceğine karar vermene yardımcı olalım.

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri; Notre Dame’in Kamburu Müzikali, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Tüm dünyanın hikayesine hakim olduğu Notre Dame’in Kamburu, müzikal bir uyarlamayla izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Sahne ve dekorlarıyla izleyenlerden tam not alan müzikal, bu hafta da birçok mekanda, sahnelenmeye devam ediyor.

Oyunda, çirkin ve kambur Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun ve Kral’a bağlı komutan Phoebus’un semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran Türkçe müzikal… İşte böyle bir oyun bu hafta da sahnede.

Quasimodo; çirkinliğiyle alay eden ondan korkan halkın içine karışmayan, insanların söylediklerini alay veya lanet saymayan, insanlara duyduğu kini her gün büyüyen biridir. Bir gün Esmeralda ile tanışır ve ona aşık olur.

Nazım Hikmet’in en büyük ilham kaynağı, ölümsüz aşkı “Piraye” seyircisi ile buluşmaya devam ediyor.

Nazım Hikmet’in hapis olduğu dönemde, ölümsüz aşkı Piraye’ye yazdığı mektuplardan derlenen müzikal seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.  Bu hafta da birçok mekanda, sahnelenmeye devam ediyor.

Piraye, bu mektupları Nazım’ın Çankırı Hapishanesi’nde kendi elleriyle yaptığı tahta bir bavulda, yıllar boyu sakladı. Nazım’ın zorlu tutsaklık yıllarında hayata tutunmasını sağlayan kişiydi Piraye. Aşkın, kavganın ve hasretin yüreğinde bir bütün halindeki varlığıydı. Usta şair Nazım Hikmet’in yüreğinin bütün gücüyle yazdığı mektup ve şiirlerden oluşan, onun iç dünyasına yapılan bu yolculuk mükemmel bir müzikal vadediyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda Bir Kez Daha Cimri!

Semaver Kumpanya’nın 7 sezondur kapalı gişe sahnelediği Moliere’in ünlü eseri “Cimri”, Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in çok konuşulan “Harpagon” performansıyla bir kez daha Küçük çiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluşacak.

Filiz Bozok’un uyarlayıp, yönettiği Şeker Portakalı oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü roman Şeker Portakalı sahnelenmeye hazırlanıyor. Heyecanlı bekleyiş Filiz Bozok’un yönetmenliğiyle sona eriyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam