Filmbox

Haziran’da Her Cumartesi, Bir Türk Filmi!

Ayşe Aslıhan

FilmBox, Haziran ayında Cumartesi geceleri Türk sinemasının popüler filmleriyle eğlenceyi evlerimize getiriyor. Haziran ayında her Cumartesi günü, sıcacık öyküleriyle 4 güzel Türk filmi izleyeceğiz!

İşte her Cumartesi yayınlanacak filmlerin listesi…

Bir Varmış Bir Yokmuş – 5 Haziran Cumartesi – Saat: 21:30

Melisa Sözen ve Mert Fırat’ı bir araya getiren filmin öyküsünde, anaokulu öğretmeni olan Nehir, bir gün tesadüfen bir şarkı dinler ve dinlediği şarkı genç kadını derinden etkiler. Nehir şarkıyı o kadar çok beğenir ki notaların ardından, şarkıyı yapan müzisyenin peşine düşmeye karar verir. Bu yol karşısına, şarkının sahibi Ozan’ı çıkarır. Ama Ozan, hayatında yaşadığı derin bir travma yüzünden adeta çıkmaz bir sokak gibidir. Bir tarafın kararlılığı ile diğer tarafın bocalamaları arasında sıkışıp kalan bu ilginç aşk hikayesi, acaba masalsı bir mutlu sona bağlanabilecek mi?

İftarlık Gazoz – 12 Mayıs Cumartesi – Saat: 21:30

12 Mayıs Cumartesi gecesi ekranlara gelecek filmde, Cem Yılmaz bizleri 70’li yılların başında bir Ege kasabasında ailesi ile beraber yaşayan zeki ve başarılı bir öğrenci Adem’le tanıştırıyor. 5. sınıfı bitirir bitirmez yaz tatilini iyi değerlendirmek için ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyleyen ve ailesinden zorlukla izin alan Adem, Cibar Kemal’in çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayının ilk günlerinde Adem, camide oruç hakkında vaaz eden hocanın dediklerinden etkilenir ve oruç tutmaya karar verir. Küçük yaşta olduğu için ailesi bu duruma izin vermez o da ailesinden gizli oruç tutmaya başlar. Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak Adem’i çok yormuştur. Susuzluk ve açlık yüzünden seraplar görmeye başlar ve kendini bir maceranın içinde bulur.

Son Umut – 19 Haziran Cumartesi – Saat: 21:30

Yılmaz Erdoğan’ın başrolü ödüllü aktör Russell Crowe’la paylaştığı film, Çanakkale kahramanlık destanlarından ilham alıyor. Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı’na göndermiştir. Çanakkale Savaşı’nın ardından Türkiye’ye gelen Connor’ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir. Connor’ın İstanbul’da başlayıp Çanakkale’ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan ve Cemal olacaktır.

Pek Yakında – 26 Haziran Cumartesi – Saat: 21:30

Cem Yılmaz’ın yanı sıra pek çok önemli ismi bir araya getiren film, Yeşilçam üzerine bir masal havasında ilerliyor. Filmin öyküsünde, hayatını korsan DVD’cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer’in aklı, karısından işittiği azarla başına geliyor. Evliliğini kurtarmak için kanunsuz işlere zinhar tövbe eden Zafer, figüranlık kariyerinin de birikimiyle, Yeşilçam’ın eski şaşasını yansıtan yerli yapım bir süper kahraman filmi çekmeye karar veriyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam