Omar ve Biz

Omar Ve Biz, Arjantin’de de En İyi Film Seçildi!

Ayşe Aslıhan

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı “Omar ve Biz” filmi, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve Arjantin’de En İyi Film Ödülü aldı!

Omar ve Biz“, Arjantin’de bu yıl altıncısı düzenlenen FECSC – Santa Cruz Uluslararası Film Festivali En İyi Film Ödülü‘ne layık görüldü.

Film, aile içi ilişkiler, yalnızlık ve ön yargıları konu ettiği güncel hikayesini evrensel sorular ve politik alt metni sanatsal derinlik ile anlatarak uluslararası festivaller tarafından takdir edilmeye devam ediyor.

Cem Bender, Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Hala Alsayasneh, Uygar Tamer, Ushan Çakır, N’Sele Celia Sophie, Timur Ölkebaş, Ali Emrah Doğan, Volkan Girgin, Sedef Girgin, Savaş Sezer gibi oyuncuların yer aldığı yapım, İsmet isimli karakterimizin hikayesini anlatıyor. İsmet, uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir asker… İletişim kurmakta zorlanan yapısı sebebiyle oğlu Kemal, kendisinden kaçarak Amerika’ya gidiyor. Karısı Fetihe de oğlunun yanına gitmek istiyor… Türkiye – Yunanistan sınırındaki yazlık bir sitede kışın da yaşamaya devam eden İsmet, komşusu Sabri’nin hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendisini beklemediği olaylar içinde buluyor. Yaşadığı insani tecrübe, İsmet’in politik bakış açısı ve ön yargılarıyla yüzleşmesini sağlıyor.

Filmin ana karakterleri Omar ve Mariye, Türkiye’de geçici göçmen olarak yaşayan Suriyeli iki göçmen oyuncu tarafından canlandırılıyor.

Ödül topluyor!

Kültür Bakanlığı destekli ve TRT ortaklığı ile çekilen Omar ve Biz, daha önce de ödülleri toplamıştı…

  • 35.Varşova Film Festivali – Ekümenik Jüri En İyi Film (Polonya)
  • 7.Kayseri Film Festivali / En İyi Film & En İyi Yönetmen
  • 9.Malatya Film Festivali / Halk Oylaması En İyi Film & En İyi Senaryo
  • 6.Santa Cruz Uluslararası Film Festivali – En İyi Film (Arjantin)
  • 40.Fantasporto Film Festivali / En İyi Erkek Oyuncu (Portekiz)
  • 7.Antakya Film Festivali / En İyi Erkek Oyuncu
  • 6. Boğaziçi Film Festivali / Lab / Work in Progress Platformu / CGV Mars Film Dağıtım Ödülü

Film önümüzdeki aylarda CGV Mars Film Dağıtımı ile seyrciyle buluşacak…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam