Aşk 101

Netflix’in Yeni Orijinal Türk Dizisi: Aşk101 İncelemesi

Aygün Akdağ

Netflix’e verdiğimiz üçüncü orijinal diziden dolayı gururlu ve mutluyuz. Başarılı bir şekilde ilerleyen ilk Netflix orijinal Türk yapımı dizimiz Hakan: Muhafız, daha sonra kafalarımızı mükemmel senaryosuyla karıştıran güzel Atiye ve şimdi de Aşk101!

Yönetmen koltuğuna Ahmet Katıksız‘ın oturduğu, senaryosunu Meriç Acemi’nin yazdığı Aşk 101 dizisinin baş rollerinde Pınar Deniz, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Kaan Urgancıoğlu, Müfit Kayacan, Bade İşçil ve Tuba Ünsal yer alıyor.

Öncelikle, dizinin yayınlanacağı öğrenildiğinde ve fragmanı paylaşıldığında sosyal medyada gündem oldu. Olumsuz eleştiriler ve özellikle ön yargılar havada uçuştu: Baş rol karakteri Osman’ın ismi, karakterin LGBT birey olduğunun iddia edilmesiyle ortalık karıştı. Biraz daha incelediğimizde, standart liseli Türk dizileri gibi deli dolu aşk hikayeleri izleyeceğiz sandık ama bu konuda Ay Yapım bize adeta ters köşe yaptı!

Aşk101 konusu…

Dizide, birbirini hiç tanımayan 4 genç, bir münazarada yaşanan olaylardan dolayı disiplin kuruluna gönderiliyorlar ama bu olay, bardağı taşıran son damla oluyor. Bu olay sonrasında yakınlaşan ekip, tam anlamı ile gerçek bir dostluk ilişkisi kuruyorlar… Ve sıkı dostluk kuran ekip, öğretmenlerini yeni basketbol koçlarına aşık etmek üzere işe koyulduklarında ise asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlıyorlar!

Dizi 1998 yılında geçiyor. Anlatıcı karakterimiz Işık; ama 17 yaşındaki değil, 37 yaşındaki Işık…

Dikkat, spoiler içerir: Karakterler nasıl tipler?

AŞK 101 - Netflix - Sövdüm Ben Dünyaya I Aslı'nın Sureti

Sinan – Mert Yazıcıoğlu

Sessiz sakin biri gibi görünse de, içinde oluşan fırtınalar onu bambaşka ve ilgi çekici biri yapıyor… 14 yaşından beri yalnız bir genç; aslında bir köpeği ve dedesi ile ama “yalnız.” Sinan’ın ekiple tanışmadan önceki hayatı, evden okula okuldan eve gitmekten ibaret. Alkole düşkünlüğü, ailesi tarafından dışlanmış olması ve kendiyle olan kavgası onu zorlasa da; ekiple tanıştıktan sonra eskiye nazaran daha iyi hissediyor ve hayatı değişiyor.
Diziyi izleyenlerin en çok hayran olduğu karakter, Sinan!

Aşk 101 İpek kimdir? İpek Filiz Yazıcı kimdir, kaç yaşında, hangi ...

Işık – İpek Filiz Yazıcı

Işık; zeki, çalışkan, disiplinli bir lise öğrencisi. Aynı zamanda okulun öğrenci başkanı… Öğretmenleri tarafından sevilen başarılı bir öğrenci.
Işık’ın tek bir zaafı var: Sinan’a olan duyguları! Güzel ve çalışkan kızımız, ekiple yakınlaşmadan önce kendini sadece derslerine veren ve ailesinin dediklerinden çıkmayan bir tipken, ekiple tanıştıktan sonra hayatındaki tüm kuralları yıkıyor.

AŞK 101 - Netflix - Sövdüm Ben Dünyaya I Aslı'nın Sureti

Osman – Selahattin Paşalı

Çok konuşulan isim Osman; tam bir yürüyen iddia bayii! Olay ne olursa olsun, her şeye bir iddiası var. Ayrıca onun için her şey para, yürüdüğü yolda bile ne kadar para harcadığını düşünüyor. Oldukça da ciddi bir genç… Ekiple tanışmadan önce böyleydi en azından! Hala para derdi olsa da, düşünmesi gereken başka şeyler olduğunun farkında.

Eda – Alina Boz

O, okulun en güzel kızı. JHerkesin gözü onun üzerinde, öğretmeninin bile! Eda çizim konusunda çok başarılı, hayali ise büyük bir grafiker olmak. Ayrıca o kimseyi seçmez, seçilmeyi ister. Genel olarak kaçan taraf olmak ister, kovalamayı istemez. Sürekli bir diyet halinde, biraz moda düşkünü… Güzel Eda da sanırım Işık gibi kendi kurallarını yıkmaya kararlı.

Kerem – Kubilay Aka

Aşk 101 oyuncusu Kubilay Aka kimdir? Çukur'dan ayrıldı mı? İşte ...

Kerem, Çukur’un Celasun’u gibi! Sert, aşktan ve dostluktan anlayan ama anlamıyor gibi yapan, zengin bir ailenin tek çocuğu Kerem; kendisini düşünürken babası da Kerem’in kendisini düşünmesini ve ona göre bir yol izlemesini istiyor. Peki Kerem ne istiyor? Babası büyük patronlardan biri olduğu için, okulda Kerem’i seven öğrenci yok… Belki de bu durum onu sert ve agresif bir tip yapıyor.

Burcu – Pınar Deniz

Aşk 101

Burcu öğretmen sanırım tüm öğretmenlik hayatını bu 5 çocuğu kurtarmak ile geçirecek! Dünyalar güzeli Burcu öğretmen, aynı zamanda okulun 2. müdür yardımcısı. Özel sebeplerden dolayı tahin istese de sanırım uzaklaşamayacak.

“Kendi lise zamanlarım geldi gözüme senaryoyu okuduğumda. Hayatı sorgulayışım, kafamın karışıklığı, arkadaşlıklarım.. Hepsini anımsadım okurken. Kendilerini arama çabası,okudukça da dönüştükleri kişileri çok sevdim. Senaryoyu bitirdiğimde yüzümde kocaman bir gülümseme vardı.”
-Pınar Deniz

Aşk 101 Oyuncuları Karakterleri ve Kadrosu | Dizi Seti

Kemal – Kaan Urgancıoğlu

Kemal Bey, eski profesyonel basketbolcu bir öğretmen… Talihsiz bir sakatlık sonucu kariyerine nokta koymak zorunda kalan Kemal hoca, dışarıdan bakıldığı zaman kadınların göz nuru, erkekler için ise tam bir maço! Ama tanıdıkça, hiç de öyle biri olmadığını görebilirsiniz. Kemal, Burcu öğretmene aşık…

Sosyal medyada Aşk101

aşk 101

netflix aşk 101

aşk 101


aşk 101 netflix

netflix aşk 101

Diziyi birçok kişi yabancı gençlik dizilerine benzetse ve saçma bulsa da, biz oldukça içimizden ve eğlenceli bulduk. Dizinin 4 bölümden sonra sezon finalinde karakterler; tam anlamı ile Netflix’e “biz ikinci sezona hazırız” dediler! Aşk101, umarız 2. sezon için onay alır.

turkish gifs Tumblr posts - Tumbral.com

1 yorum

umut 22 Eylül 2020 - 03:00

ellerinize sağlık

Cevapl

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam