Netflix

Netflix Büyük Oynuyor: Bu Kez Video Oyunu Geliştiriyor!

Ayşe Aslıhan

Olmadığı masa yok: Şimdi de video oyunu geliştirecek olan dünyanın en büyük online film ve dizi platformu Netflix, rakiplerini eleyecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Mike Verdunun Netflix’in oyun geliştirme başkan yardımcılığına atandığı haberi Netflix tarafından duyuruldu.

Mike Verdu, Electronic Arts, Zynga ve Facebook gibi adı duyulmuş oyun firmalarında görev yapmış bir personeldi. Kendisinin operasyon direktörü Greg Peters’a rapor vereceği de dile getirildi.

Netflix’in bu hareketinden sonra çıkartacağı oyunları için ek bir ücret olmadan yayımlanması bekleniyor. Ne tür oyunlar çıkartacağı ve ne yönde ilerleyeceği hakkında henüz resmi bir bilgi yok.

Netflix açıklamasını yaptı: “Mobil cihazlar için oyunlara odaklanacağız.”

Oyunlara doğru genişlemenin erken aşamalarındayız, daha önceki Stranger Things ve etkileşim konusundaki çabalarımızın (Black Mirror, Bandersnatch) etrafında şekilleniyoruz. Orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV’ye yaptığımız genişlemeye benzer bir şekilde oyun oynamayı bizim için başka bir yeni içerik kategorisi olarak görüyoruz. Oyunlar, film ve dizilere benzer bir ek ücret ödemeden üyelerin Netflix aboneliğine dahil edilecek. Başlangıçta, öncelikle mobil cihazlar için oyunlara odaklanacağız. Sunduğumuz filmler ve diziler konusunda her zamanki gibi heyecanlıyız ve mevcut tüm içerik kategorilerimizde artan bir yatırım ve büyüme sahnesi bekliyoruz. Ancak orijinal programlamaya geçişimizin üstünden neredeyse on yıl geçtiğinden, üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz.

Haberin duyulmasından sonra ise Netflix’in hisselerinde yüzde 1.3’lük bir yükselme gerçekleşti. Rakiplerinin artmasıyla yeni yatırımlar yapan şirketin ilerleyen günlerdeki hareketlerini merakla izleyeceğiz!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam