Kore

Neden Kore Dizileri Bu Kadar Çok İzleniyor?

Ayşe Aslıhan

Yeşilçamın klasik romantik komedilerini bin kez olsa bin kez seyredecek, Hollywood’un yüzeyselliğinden sıkılmış olan bünyelerin ilacı dizicikler: Kore Dizileri! “-cik” diyoruz, çünkü genelde 16 bölüm sonra final yapıyorlar ve yine de, o 16 bölümde Türk TV dizilerinde işlenen iki yıllık olay anlatılıyor… İzlemek için tek sebep zamanın doğru kullanımı mı yani? Başka hangi nedenlerle Kore dizileri bu kadar çok izleniyor? Bu “dizicikler” niçin bu kadar revaçta?

Evet, en büyük sebep sezon / bölüm sayılarının az ve öz olması.

Çabuk sıkılan ve uzun uzadıya sezonları, bölümleri beklemek istemeyen izleyiciler için, Koreli yapımcılar, ellerinden geldiğince hızlı bir senaryo ile ortalama 15-20 bölümlük kısa diziler yapıyorlar. Kore dizileri, genellikle bir sezondan oluşuyor, sezonu oluşturan bölümler ise ortalama 20 dakikalık bir süreyi kapsıyor. Bu beraberinde şunu getiriyor: Bağlandığınız diziyi yıllarca izlemek zorunda kalmıyorsunuz ve bu sayede oyuncular sene içerisinde birden fazla projede yer alabiliyorlar. Haliyle bir konunun bu kadar hızlı ve akıcı bir şekilde işlenmesi izleyicileri cezbediyor.

Aile, dostluk, aşk: Her şey oldukça masum ve benzer!

Kültürler arası oldukça benzerlikleri oldukça fazla… Aile bağları, büyüklere duyulan saygı gibi birden çok benzerlik bulunuyor. Bu sebeple de Kore dramalarında ilişkileri, gelenek görenekleri ve yaklaşımları garipsemiyoruz. Kendimizi kolaylıkla karakterlerin yerine koyabiliyoruz. Masumane aşklar ve dostlukların her Kore dizisinde itinayla işlenmesi de izlenme oranını etkiliyor. Toplumsal normların kaybedilmemesi veya geri kazanılması için kolları sıvayan senaristler dizileri tüm ailenin izleyebileceği bir hale getiriyor.

Kanal 7, çok konuşulan Kore dizisi Sil Baştan'ı yayınlamaya ...


Koreli oyuncular çok sempatik!

Koreli oyuncular, birbirlerinden başarılı performans sergiliyorlar ve oldukça da sempatikler. Bu performanslar onların bir sonraki işlerinde kimliklerini oluşturuyor. Oyuncuların geçmiş işleri resmen imza niteliği taşıyor… Oyuncular o kadar seçici ki! Ayrıca, oyuncuların hepsi kusursuz güzellikte. İnsanlar, ekranda kusursuz ve bir o kadar da yapmacık olmayan kişiler gördüklerinde izleme istekleri artıyor ve bu istek zamanla hayranlığa dönüşüyor.

2020 En İyi Güney Kore Dizileri - Kore Dizisi Önerileri - Haber Bulutu

Müzikleri de bambaşka.

Kore dizileri, sadece senaryo ya da oyunculuklar ile değil aynı zamanda kullanılan müzikler konusunda da oldukça özverili. Yapımlar bittikten sonra dizi müzikleri, özenli bir şekilde paylaşılıp izleyiciye sunuluyor. Kore müziği de bambaşka bir lezzet veriyor!

En İyi 10 Kore Dizi Müziği - Dizi-Mania | Yabancı Dizi Haber ...

Ve senaryolar oldukça sağlam.

Bir bölümde gerçekleşen problemin ya da aksiyonun çözümlenmesi bir sonraki bölümde açığa kavuşuyor! Diğer bölümlerde ise, karakterler öncesinde temeli atılmış engelleri aşıyor… Ayrıca, hiçbir yerde kullanılmamış konularla dizi üretebilmek ve bunu her defasında başarmak kolay olmasa gerek.

Belki de bu yüzden Koreli senaristler ve diziler, bu ilgi ve alakayı sonuna kadar hak ediyorlar.

Güney Kore dizisi 2018 yılında koronavirüsü açık açık söylemiş ...

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam