nasıl mutlu olurum

Kitap Önerisi: Nasıl Mutlu Olurum?

Ceren Çetinoz

Prof.Dr. Ozan Bahar’dan; Nasıl Mutlu Olurum?

Bu kitapla Yüzbaşı Ozan Bahar’ın deneyimleri eşliğinde “Nasıl Mutlu Olurum?” sorusunun yanıtını arayacaksınız.

Mutluluk üzerine konuşmak kolay olsa da yazmak çok risklidir. Zira herkesin bu konuya ilişkin bir fikri olduğu gibi mutluluk algısı da tamamen farklıdır. Ancak iş, günlük hayata aktarmaya gelince herkes bir durur. Mutluluk üzerine sayısız fikir beyan edilse de kişi, bu soyut fikri nasıl pratiğe dökeceğini, küçük şeylerden nasıl mutluluk yaratabileceğini çoğunlukla bilemez. Sonuçta mutluluğun temel bilimlerdeki gibi genel kabul gören, akla ve mantığa yakın bir formülü yüzyıllardır bulunamamıştır. İşte bu kitap tam da bu noktada sizlere aydınlık bir yolun kapılarını açacak ve mutluluğun gizemine ilişkin birtakım sırların ortaya çıkmasını sağlayacak.

Henüz yirmi beş yaşındayken bir görev dönüşü geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmek durumunda kalan Yüzbaşı Ozan Bahar’ın deneyimleri eşliğinde “Nasıl Mutlu Olurum?” sorusunun yanıtını arayacaksınız. Çünkü o, en çaresiz hissettiği anda bile umut ışığını görmeyi başarmış, yaşama küsmek yerine hayatın içindeki anlamları keşfederek, vazgeçmeden yoluna devam etmiş; Yüzbaşı Ozan Bahar iken Prof. Dr. Ozan Bahar’a dönüşmüştü. Ona göre mutluluk, düşünceden ibaretti. Ruhunun ve zihninin derinliklerinde gerçek mutluluğu yakalayabilenler, kaybederken de kazanabilirdi. Bu kitapla; sizler de bakmayı, görmeyi bildiğiniz ve yaşamı anlamlandırmayı başarabildiğiniz sürece mutluluğun her yerde yeşerebileceğini fark edeceksiniz. Yaşamını yeni baştan kurmayı başarmış Prof. Dr. Ozan Bahar’ın rehberliğinde içinizdeki ışığı yakmaya, özünüzdeki cevhere ulaşmaya ve mutluluğa giden yolda emin adımlarla ilerlemeye hazırsanız sayfaları aralayın…

“Mutluluk her daim yeşerecek bir yer bulur.”

İnkılap Kitabevi Nasıl Mutlu Olurum?- Vazgeçme- Prof. Dr. Ozan Bahar Kitap Seti Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Yazar hakkında:

Prof. Bahar, 1992 yılında Kara Harp Okulu’ndan Jandarma Teğmen olarak mezun oldu. 1992-93 yıllarında İstanbul Tuzla Piyade Okulu’na gitti. 1993 yılında ise Foça Jandarma Komando Okulu’nda komanda eğitimi aldı. 1993-94 yıllarında Jandarma Subay Okulu Temel Kursu’nu dönem birincisi olarak bitirdi. İlk görev yeri olan Diyarbakır Silvan’da kıta hayatına başladı. 1995-96 yıllarında görev yaptığı Ergani Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’nın ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı İl Merkez Bölük Komutanı olarak atandı. 2 Ekim 1996’da geçirdiği bir trafik kazası sonucu yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmeye başladı. Bahar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalında 1998-2000 yılları arasında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 2000-2005 yılları arasında ise Doktorasını başarıyla tamamladı. 2002 yılı Mayıs ayında Türk Silahlı Kuvvetlerinden Jandarma Yüzbaşı rütbesiyle malulen emekli oldu. Prof. Bahar, üniversitenin açmış olduğu sınavları kazanarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kadrosundan İktisat Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.

2006 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ve 2013 yılında Profesör unvanını aldı. Üniversitesinin çeşitli birimlerinde yönetim kurulu, senato ve komisyon üyelikleri yaptı. Ayrıca 2014-2018 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü ve Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Prof. Dr. Ozan Bahar’a, 4 Aralık 2017 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk bedensel engelli tekerlekli sandalye kullanan Dekan Sıfatıyla “Engelleri Aşanlar 2017” ödülü verildi. Halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Ana Bilim dalında Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmekte. Aynı zamanda Prof. Dr. Ozan Bahar; hem görev yaptığı üniversitede hem de ordudaki subay adaylarına ders ve konferanslar veriyor.

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam