Tek Yürek İmalat-ı Harbiye Vizyonda

Ceren Çetinoz

Tek Yürek İmalat-ı Harbiye vizyonda.

Yönetmenliğini Serdar Çetinkaya’nın yaptığı “Tek Yürek İmalat-ı Harbiye” filminin senaryosu Eyüp Çoşkun’a ait.

Filmin başrollerini ise Turgay Tanülkü, Sitare Akbaş ve İnanç Konukçu gibi sevilen isimler paylaştı.

İmalat-ı Harbiyeli işçilerin mola vakitlerinde fabrikanın bahçesinde oynamaya başladıkları futbol kısa süre sonra milli bir davanın parçası haline gelir bu topraklarda. Fransızların idaresindeki İstanbul Ligi’nde mücadele ettikleri sırada işgalin başlamasıyla direniş örgütüne dönüşüp memleket için tek yürek olup mücadele eder her bir yiğit. 113 yıl önce başlayan bu şanlı tarihin ve armanın taraftarı olanlar ise aynı ruhla, günümüzde Yiğit için tek yürek olup mücadele eder. Tek hayali Ankaragücü’nde futbolcu olmak olan kanser hastası Yiğit’in ve taraftarın asıl maçı şimdi başlıyordur. İstiklal ateşi yanmıştır bir kere.

Filmin ilk sahnesini çeken MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca galada filme ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yaklaşık 1 yıldır senaryo ve film çekimi ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Bugün filmin galasından ve ayın 10’unda vizyona girecek olmasından dolayı mutluyuz. 1 ay önce yaşanan olumsuz gelişmeler Türkiye’nin moralini bozdu. İnşallah bu filmin mesajı gelecekle ilgili umutlarımızı artırır. Bu film Kurtuluş Savaşı’nda bir milletin tek yürek olup neler başardığını gösterdi. Yaşadığımız depremden sonra yine bu millet çok olumlu bir adım atarak tek yürek oldu. Biz 6 ay önce filmin adını Tek Yürek İmalat-ı Harbiye olarak belirlemiştik. Yaşadığımız felaketten sonra da tek yürek başlığı altında birleşmenin pozitif etkisini gördük. Bu film gerçekten bir milletin yoktan nasıl var oluşunun gösteriyor. Gerçek hikayelerden yola çıkılarak yapıldı” ifadelerini kullandı.

Filmin yönetmeni Serdar Çetinkaya ise filmde tek yürek olmanın hikayesinin anlatıldığını belirterek, “Ankaragücü memleketin takımı aslında. Memleketin kuruluşunda önem arz ediyor. Futbolcuların kurtuluşta ciddi bir katkısı var. Takım olarak topyekun kurtuluş savaşına katılan tek kulüp Ankaragücü. Günümüzde geçen hikayede de kanser olan bir çocuğu yaşatmak için verilen mücadeleyi aktarıyoruz” dedi.

Fragman:

Tek Yürek İmalat-ı Harbiye 10 Mart’ta vizyonda.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam