Harbiye’de Shakespeare’in Müzikal Şöleni: 12. Gece!

Onur Şafak Yücel

Bu yıl 75. yılını kutlayan Harbiye Cemil Topuzlu açık hava tiyatrosu, dün 12. Gece oyunuyla görsel ve müzikal bir şölen sundu. 

1946 yılında temelleri atılan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu, 1947 yılında Kral Oidipus oyunuyla izleyicisine merhaba demişti. Bu oyun sonrası şehir tiyatrolarının kontrolüne geçmişti. Artık Harbiye, tüm görkemiyle seyircisini bekliyordu. Üstelik dün gece Shakespeare’in 12. Gece adlı oyunuyla 75. yılını da kutladı. Gelelim oyuna!

Shakespeare’den Gerçek Bir Şamata!

Shakespeare’in en sevilen komedilerinden biri 12. Gece, dün akşam Harbiye’deydi. Oyunun konusu ise şöyle: İkiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp, ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia’ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir. Ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola’ya aşık olana dek. ..

Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkar Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikayesini iyice kızıştırır.

Rengarenk bir oyun.

Karma Türkiye olarak izlediğimiz bu şahane oyun, rengarenk sahnesiyle izleyenleri mest etti. Tekniğiyle, müziğiyle ve oyunu modernleştiren yazım ekibiyle beraber, bütün bir kadro, izleyiciye şahane bir deneyim yaşattı. Bu renkli cümbüşün kıymetli oyuncularıysa; Ali Gökmen Altuğ, Bennu Yıldırımlar, Özge Özder, Ersin Umulu, Nilay Bağ, Senan Kara Tutumluer’den oluşuyor.

Tek perde, 100 dakika

Oyun süresi 100 dakika ve tek perde. Büyük bir enerjiyle sahnede yer alan oyuncular başından sonuna kadar gözlerinizi sahneye dikmenizi ve bir an olsun ayırmamanızı sağlıyor. Üstelik, kahkahalarınız da hiç eksik olmuyor.

 

Nice 75. Yıllara!

Tiyatro ve sanatın hiç eksik olmaması dileğiyle. Perdelerimiz hiç kapanmasın!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam