Futbol Filmleri

Sporseverler İçin 9 Muhteşem Futbol Filmi

Aygün Akdağ

#COVID19 salgını sebebiyle mümkün olduğu kadar sosyal çevreyle iletişimimizi kısıtlamamız ve dışarı çıkmaya zorunda olmadıkça evlerimizde kalmamız gereken bu günlerde, “ne izlesem” diye düşünenlere ve sporseverlere özel, sporu ve futbol sporunu konu edinen 9 film sizler için listelendi!

1 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan’da çeşitli hastaların belirli bir neden olmaksızın gelişen ve tedavi ile aşılara cevap vermeyen bir zatürre görülmesi üzerine #COVID19 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs teşhis edildi. Kişiden kişiye bulaşabilen virüsün bulaşma oranı, 2020 Ocak ortasında büyüme gösterdi. İlerleyen zamanlarda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik’te yer alan çeşitli ülkelerde yaşanan virüs vakaları rapor edilmeye başlandı ve 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edildi.Türkiye’de de #COVID19 vakasının ilki, Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020’de açıklandı.

Henüz kesin bir tedavi bulunamamasıyla tehlikeli bir salgına dönüşen #COVID19 ‘un dünyaya hızla yayılışıyla beraber, hastalık bulunan ülkelerde yaşam düzeni tamamen değişti. Öncelik ise insanların günlük alışkanlıkları oldu… Çünkü geçirdiğimiz bu 3 ay boyunca dünyadaki örneklerinden de öğrendiğimiz üzere; daha az sosyalleşme, daha az temas ve daha fazla evde vakit geçirme ile erken tedbir almamış ülkelere göre yayılımı yavaşlatarak bu salgının bir felakete dönüşmesini önleyebiliyoruz.

Bu önlem aşamasında, olabildiğince evlerimizde dinlenirken; sporu, futbolu ve en iyi futbol filmlerini izlemeye ne dersiniz?

İyi seyirler!

1- Taçsız Kral

Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı Taçsız Kral, efsane futbolcu Metin Oktay’ın hayatına odaklanıyor. Metin Oktay’ın da kamera karşısına geçtiği filmde ünlü futbolcuya Gönül Yazar, Ayten Gökçer, Ajda Pekkan, Erol Taş ve Can Tengizman eşlik ediyor.

2- Gol

Gol, futbol denildiğinde akla ilk gelen filmlerden…
3 filmlik seriden oluşan yapımın ilki olan Gol’un yönetmenliğiyse Danny Cannon’a ait.

3- Zafere Kaçış

Yönetmenliğini John Huston’ın yaptığı Zafere Kaçış, tarihle futbolu iç içe işleyen en başarılı filmlerden. Sylvester Stallone ve Michael Caine’in yer aldığı filmde, efsane futbolcu Pelé de Onbaşı Luis Fernandez karakterini canlandırıyor.

4- Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

Gemide’den sonra Serdar Akar’ın ikinci uzun metrajlı filmi Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, ülkemizdeki futbol sevdasını ve kültürünü başarılı karakterlerle anlatabilen bir film özelliğine sahip. Erkan Can, Müjde Ar, Savaş Dinçel, Şahnaz Çakıralp, Rafet El Roman, Sezai Aydın ve Uğur Polat’ın oynadığı film Serdar Akar’ın çocukluk ve gençlik dönemini anlatıyor.

5- Gol Kralı

https://www.youtube.com/watch?v=NYQvwtDbWcc

Sevgilisi tarafından sevilmek istediği için futbola başlayan ve ünlü olmayı hedefleyen Sait karakterinin başından geçenleri anlatan filmin baş rollerinde Kemal Sunal ve Suna Yıldızoğlu yer alıyor. Aziz Nesin‘in aynı adlı eserinden uyarlanan Gol Kralı, komik sahneleriyle futbolla ilgilenmeyen insanların bile izleyebileceği bir film.

6- Green Street Hooligans

Film; Elijah Wood’un canlandırdığı, futbolla yakından uzaktan ilgisi olmayan Matt karakterinin hikayesini anlatıyor. Kendisini bir anda West Ham United taraftar grubunun içerisinde bulan Matt, futbolun ve taraftarlık ruhunun nasıl bir his olduğunu yaşararak öğreniyor.

7- Eski Açık Sarı Desene

Ömer Ali Kazma’nın yönetmenliğini yaptığı Eski Açık Sarı Desene; Galatasaray taraftarları başta olmak üzere, tüm futbol severlerin izlediği bir film!

8- Cehennemde İki Devre

Cehennemde İki Devre, 2. Dünya Savaşı esnasında Ukrayna’daki Nazi kamplarında kalan bir grup Macar’ın hikayesi anlatıyor. Almanların emri üzerine futbol takımı kurmaya çalışan Macarların tek isteğiyse, kamptan kaçabilmek…

9- Kaledeki Yalnızlık

Türk sinemasının başarılı oyuncu ve yönetmenlerinden Volga Sorgu’nun yazıp yönettiği Kaledeki Yalnızlık, zor zamanlar geçiren bir kalecinin yalnızlığını futbol üzerinden anlatan başarılı bir film.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam