Mutlaka İzlemeniz Gereken Johnny Depp Filmleri

Aygün Akdağ

2022 Senesinde Amber Heard ile yaşadığı olaylardan dolayı gündemden uzun süre düşmeyen Johnny Depp’i bilmeyenler için biraz tanıtıp, IMDB’si yüksek olan filmlerini listeledik!

Henüz 12 yaşındayken annesi Depp’e bir gitar hediye etti. Aslında tüm hikaye burada başladı. Depp, rock müzik tarzına yönelip müzisyen olmak istiyordu. Bu durum, Depp’e okulu da bıraktıracaktı.

Ailesinin boşanması Depp’i kötü etkilemiş olsa gerek, kendisine zarar vermeye başlamıştı. Daha sonra The Kids adlı grupla çalmaya başladı. Grubun solistinin kız kardeşi olan Lori Anne Allison ile 1983 yılında evlendi. Six Gun Method” adını alan grup Depp’in evliliği ile ilgili olan problemlerden dolayı dağıldı.

Depp’in Hollywood’daki ilk dönemi uzun soluklu 21 Jump Street dizisi ile başladı. Edward Makaseller ise hem Tim Burton ile beraber çalıştıkları ilk yapım, hem de başrolde olduğu ve kariyerinde ses getiren ilk yapım olması açısından oldukça önemli bir adım oldu.

Deep ilk başlarda gerçek hayatta rastlanamayacak rolleri aldı. İlk ana karakterini ise 1990 yılında Makas Eller’de oynadı. 1999 yılında Hayalet süvarinin ardından herkesin çok sevdiği film ortaya çıktı. Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti Depp’in belki de en sevilen filmi.

Ayrıca yönetmen, yapımcı ve aynı zamanda arkadaşı olan Tim Burton’la birlikte dokuz filmde iş birliği yaptı.
Deep

Johnny Deep

Depp, dünyanın en büyük film yıldızlarından biri. Depp’in yer aldığı filmler Birleşik Devletler gişelerinde 3,1 milyar doların üzerinde ve dünya çapında 7,6 milyar doların üstünde hasılat elde etti.

En başarılı filmleri 3 milyar dolardan fazla hasılat yapan Karayip Korsanları filmleri, 1 milyar dolardan fazla hasılat yapan Alice Harikalar Diyarında, 474 milyon dolar hasılat yapan Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve 278 milyon dolar hasılat elde eden Turist’tir.

Depp, En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü’ne üç kez aday olmak üzere birçok oyunculuk ödülüne aday gösterildi.

Sweeney Todd: Fleet Sokağı’nın Şeytani Berberi filmindeki performansı sayesinde Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü’nü, Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti filmindeki performansı sayesinde En İyi Erkek Oyuncu SAG Ödülü’nü kazandı. 75 milyon dolarlık kazancıyla 2012 Guinness Dünya Rekorları’nda en çok para alan oyuncu olarak listeye alındı. 2015 yılında Disney Efsanesi olarak kabul edildi.

İşte karşınızda, Johnny Depp filmleri!

Karayip Korsanları: Kara İncinin Laneti

Düşler Ülkesi

Charlie’nin Çikolata Fabrikası

Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu

Karanlık Gölgeler

Minamata

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam