Ne İzlesek? | Son Yılların En İyi Türk Filmleri!

Aygün Akdağ

Kimi insan için yabancı filmler Türk filmlerinden daha iyi ama kimi insana göre de tam tersi! Türk filmi dışında bir yapım izlemeyenlere özel bir içerik bu. Hem yurt dışında sergilenen ve ödül alan bir çok filmimiz de var! Mesela Ahlat Ağacı ya da Okul Traşı… Yurt dışında çok fazla beğenilen filmlerden sadece ikisi. Bu yazımızda sizlere son yılların en iyi Türk filmlerini derledik.

İyi seyirler!

7. Koğuştaki Mucize (2019)

7. Koğuştaki Mucize (2019)

7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür.

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)

Cep Herkülü- Naaim Süleymanoğlu (2019)

İlk Dünya Rekoru’na imza attığında 15 yaşında olan, spor kariyerine 7 Dünya Rekoru,üç farklı olimpiyatta kazandığı 3 Olimpiyat Altın Madalya, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 tane Dünya Şampiyonluğu ve daha nice başarılar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı filmdir.

 Bizim İçin Şampiyon (2018)

 Bizim İçin Şampiyon (2018)

Şampiyon, efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki büyük aşkın hikayesini konu ediyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Türk atçılığının önemli ismi Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot, at yarışı ile ilgilenmeyenlerin bile sevgisini kazanan bir attır.

Ahlat Ağacı (2018)

Ahlat Ağacı (2018)

Ahlat Ağacı, doğduğu kasabaya dönüp yazdığı kitabı bastıracak parayı toplamaya çalışan fakat babasının borçlarıyla karşılaşan bir gencin hikâyesini konu edinmektedir. Sinan üniversiteyi yeni bitirmiş, gelecek vadeden bir yazardır.

Ölümlü Dünya (2018)

Ölümlü Dünya (2018)

Uluslararası bir kiralık suç çetesinin Türkiye’deki işlerini halleden bir aile var. Aynı suç çetesiyle ters düşmesiyle birlikte onlardan kaçarken yaşadıkları komik olayları konu alıyor.

Kız Kardeşler (2019

Kız Kardeşler (2019)

Annelerinin vefatından sonra besleme olarak verilen farklı yaşlardaki üç kız kardeşin hikayesi… Reyhan, Nurhan ve Havva’nın, köylerine geri dönmeleri sonrası gelişen olayları konu ediyor.

Okul Tıraşı (2021)

Okul Tıraşı (2021)

İzole bir yatılı okulda gergin bir gün boyunca geçen bu ahlaki drama, bir çocuğun hasta arkadaşını katı bir bürokrasi karşısında kurtarmak için verdiği çaresiz mücadeleyi konu edinir. İzole edilmiş bu okulda artık küçük çocuklar yönetimin baskıları altında ezilmeye başlarlar. Yusuf ise hasta olan arkadaşını doktora götürmek için çok uğraşıyor. Okul yönetimi, idarenin umursamazlığı ve yaşadığı bölgenin zorlu coğrafyası ile mücadele eder.

Bergen (2022)

Arabeskin unutulmayan kadın seslerinden biri olan Bergen’ in hayatını anlatan bir film… Bergen olarak bilinen Belgin’in Ankara’dan Adana’ya, oradan da yaşadığı aşkın ardından ebediyete uzanan öyküsünü anlatıyor. 1959 yılında Mersin’de yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya gelen Bergen’in öyküsü!

Müslüm (2018)

Müslüm

Son Yılların

Müslüm Gürses şarkılarıyla arabesk müziğin en önemli isimlerinden olmuştur. Hem müzikleri hem kişiliği ile bir arabesk sanatçısı olmaktan öte bir baba olmuştur. Filmde de arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses’in çocukluk hayatından itibaren hayat hikayesini görüyoruz. Muhterem Nur ile birlikte yaşadıkları sevgiyi de izliyoruz. Sanatçının konserlerinin, şarkılarının ve yaşadıklarının arka planını seyrediyoruz. Gürses’in zorlu çocukluğundan günümüze kadar geliş hikayesini anlatan bir film.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam