londra

Romantik Filmlerin Akıllara Kazınan Şehirleri

Aygün Akdağ

Sinema sektöründe izleyiciyi büyülemek için bir çok şey yapılır izleyici etkilenir ya da etkilenmez ama hemen hemen herkesin etkilendiği bir şey vardır, romantik durumları da geride bırakan şehirler… Mesela Before Sunrise filmi; hani şu gün boyu Viyana sokaklarını gezdikleri film! O filmden sonra Viyana, daha önce girmediyse de, gitmek istediğimiz şehirler arasına girmiştir… Şimdi sizler için Romantizmin ufuklarında akıllarımıza kazınan şehirlerle yalnız bırakıyoruz… Bir de dipnot bırakmak istiyoruz: her yer güzel ama İstanbul bir başka!

parisAhh Paris! Romantizmin başkenti burası sanıyoruz… Aşklar, teklifler, balayılar ve neler neler… Filmden bahsedelim. Genç bir damat olan Gil sıradan bir Avrupa gezisine çıkarken hedefleri sadece Paristi. Hatts eğlence dolu bir zaman geçirmekti, fakat işler istediğinden de büyük oldu ve genç adam gece yarısı Paris sokaklarında dolaşırken kocaman bir aşk beslemeye başladı. Bu durum hem ailesinin hayatını değiştirdi, hem de kendi hayatını değiştirdi ve edebiyatçı kimliği ile tutkusu pekişti.

Asya kıtasının incisi! Asya tatili dendiği zaman çoğu kişinin aklına, en kötü ihtimalle ilk üç sırasına Tokyo gelir. Japonya’nın başkenti ışıl ışıl caddeleri ve güzel mimarileri ile dikkatleri üzerine alıyor. Biraz da filmden bahsedersek eğer; Ana karakterimizin adı Bob, ve Tokyo’ya bir viski reklamında oynamak için geliyor diğer karakterimiz Charlotte ise deli işkolik bir fotoğrafçıdır. Bu ikili bir gece uyku tutmayınca lüx bir otelin barında yolları kesişir, sohbet muhabbet derken Bob ve Charlotte arasında çok sıkı bir dostluk oluşur ama ne dostluk…

Romantik

Eğer ki Paris’e Avrupa’nın en güzel kızı diyorlarsa Londra’da Avrupa’nın en cool ve en yakışıklı erkeğidir. Nerden başlasak… Thames Nehri boyunca şehrin silüetine etki eden yapılara mı? Yoksa Trafalgar oteline gidip tüm şehri tepeden görmek mi? Ya da Big Ben ve London Eye otelinin üst katına çıkıp Vista Bar’da bir kokteyl eşliğinde şehri mi izleyelim…  Filmde kahramanımız Will Notting Hill’de seyahat kitapları satan bir kitabevi sahibidir. Will eşiyle boşanma aşamasında zorluk çeken bir kişidir. Will daha sonra Galli bir arkadaşı olan Spike ‘ın evine yerleşmiştir. Bir gün Will’in dükkanına dünyaca ünlü Hollywood oyuncusu Anna Scott gelir ve Will’den Trkiye hakkında bir kitap alır, hem de ne romantik… Anna ve Will arasındaki olaylar ondan sonra başlar.

barcelona

Romantik

Barcelona acaba aşk gerçekten Barcelona’da mı yaşanıyor? Kim diyordu bu lafı, bir yerde okumuştuk: Gerçek aşklar Barcelona’da yaşanır!

Filmde iki ana karakterimiz var birisi Vicky, evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadın. Diğer karakterimiz iste Scarlett Johansson’ın canlandırdığı Cristina bu kadın ise cinsel maceralara meraklı… O zihni açık ve özgür ruhlu bir kadındır. bu ikilinin kaderi bir adamın etrafında kesişir ve üçlü arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuruyor…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam