İzlandalı Rock Grubu Kaleo İlk Kez İstanbul’a Geliyor

Mısra Gündem

Globalde hızlı bir çıkış yakalayan rock grubu Kaleo rotasını İstanbul’a çevirdi.

2016 yılında çıkardıkları A/B isimli albümünden sonra ülkemizde de ciddi bir kitleye ulaşmışlardı… İzlandalı rock grubu Kaleo ilk İstanbul konserinin duyurusunu yaptı!

Hayranlarının heyecanla beklediği grup 3 Temmuz 2022 tarihinde Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak. Kaleo’dan önce, ülkemizde son dönemin en çok ses getiren gruplarından Adamlar, yine İzlandalı bir şarkıcı-söz yazarı olan Júníus Meyvant vAl’York sahne alacak.

Solistliğini kendine özgü güçlü vokaliyle JJ Julius’un üstlediği Kaleo, son albümleri Surface Sounds‘un 2022 dünya turnesi ‘Fight or Flight Tour’ kapsamında ilk kez ülkemizde olacak.

Elektra isimli müzik şirketiyla çalışan Kaleo, 2012 yılında Mosfellsbær’da kurulmuş İzlandalı rock grubudur. Grup, İzlandalı üyeler JJ Julius Son, David Antonsson, Daniel Kristjansson, ve Rubin Pollock’den oluşmaktadır. 2012’den bu yana 3 albüm / EP çıkardılar.

Kaleo Grubunun Çıkardığı Albümler! 

2013: Kaleo
2016: A/B
2020: Surface Sounds

2020’den Günümüze…

15 Ocak 2020’de KALEO, A/B’den bu yana yayınlanan ilk müzik olan “I Want More” ve “Break My Baby” adlı iki single yayınladı.Bunu 13 Mart’ta albümün adının ve parça listesinin duyurulmasıyla, albümün 5 Haziran’da ve Temmuz-Eylül 2020’de gerçekleşecek Fight or Flight Tour tarihlerinin açıklanmasıyla devam ettiler.Üçüncü single “Alter Ego” da 13 Mart’ta yayınlandı ve JJ onu “en klasik rock and roll şarkısı” olarak nitelendirdi.Dördüncü single “Omurga” 17 Nisan’da yayınlandı, ancak 27 Mayıs’ta COVID-19 salgını nedeniyle albümün çıkışını bir sonraki duyuruya kadar ertelediler. Ayrıca Fight or Flight turlarını önce Nisan-Temmuz 2021’e ve ardından Şubat-Mayıs 2022’ye olmak üzere iki kez ertelemek zorunda kaldılar.

5 Şubat 2021’de, deniz fenerinin 78. yıldönümü olan 5 Temmuz 2020’de Deniz Feneri’nden kaydedilen “Break My Baby”nin canlı versiyonunu yayınladılar. Beşinci single “Skinny” 1 Nisan 2021’de çıktı. Ayrıca albümün yeni çıkış tarihi 23 Nisan olarak duyuruldu.

Müzik Tarzları

Kaleo’nun müziği blues, rock, indie, folk ve alternatif rock gibi türlerden etkilenmiştir. Rolling Stone ile yaptığı bir röportajda, grubun solisti JJ konuştu.

“Büyürken çok sayıda Amerikan müziği ve blues sanatçısı dinliyordum ve bu bizi birbirimize bağlayan şeydi.”

Onların blues etkileri, A/B albümlerindeki bazı ağır şarkıların hedefi olan Delta Blues’tan geliyor. Müzikleri belirgin bir şekilde kendine özgü bir rezonatör sesine sahiptir.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam