eskitilmiş yaz

Eskitilmiş Yaz’dan Yepyeni EP: Live Session!

Ayşe Aslıhan

Son dönemin çıkış yapan gruplarından Eskitilmiş Yaz,  “Live Session” adını verdikleri yeni bir EP yayınladılar. Grubun EP çalışması, tüm dijital müzik platformlarında yayında!

İçerisinde Sufle grubu ve Batuhan Kordel düetlerinin de bulunduğu altı şarkıdan oluşan EP, grubun kendi seçtikleri parçalarının canlı kayıtlarından oluşuyor. Ayrıca parçaların bazıları, bildiğimiz ve sevdiğimiz şarkılar!

“Rüzgârsız kalmışım
Anlamıyor kaybetmeyen
Yokluğun dar, geçemem
Yormuştu susmalar
Konuşsak aynı dili
Yarınlar yokmuş gibi
Korkuyu al içimden bu gece
Geri gelmez, sayarım belki içten içe
Korkuyu al içimden bu gece
Kaçıyor gözlerin, güçsüz benden bile
Gölgemle kalmışım
Senden farksız dokunmuyor
Yollarım dar, gidemem
Yormuştu susmalar
Konuşsak aynı dili
Yarınlar yokmuş gibi
Korkuyu al içimden bu gece
Geri gelmez, sayarım belki içten içe”

Grup, belli ki bu EP’de hücum kaydın ve canlı çalımın en yalın halini dinleyiciyle buluşturmak istedi. O halde bize de bu çalışmaları keyifle dinlemek düşüyor! Hatta, listelerimizin başında yer alacak bir EP olduğunu söylemek mümkün.

EP’nin öne çıkan şarkısı, anonim türkülerimizden “Gesi Bağları”. Özellikle Gesi Bağları, hoş yeni düzenlemesiyle dikkat çekiyor.

Eskitilmiş Yaz 2017 yılında bir araya gelmiş bir müzik grubu. Grupta Sava Savaş (vokal), Barış Can Uç (klavye-gitar-vokal), Abdullah Uyumaz (gitar), Durukan Çoban (bas gitar), Alper Akdoğan var. Metropollerin uzağında Sava Savaş ve Beste Taş’ın yan yana gelmesiyle ortaya çıktı. Fakat zaman içinde grup üyeleri değişti… Son olarak, grup üyeleri, bir röportajlarında şöyle söylemişlerdi:

“Umut çok özel bir duygu. Gökyüzü her şeye rağmen yine de mavi… Hatırlayın. Kendinizi ifade etmeyi ihmal etmeyin. Söyleyin, konuşun, yazın, dans edin, paylaşın, hislerinizi karşı kıyılarınıza ulaştırın.”

Kısacası, Eskitilmiş Yaz yine kendine yakışanı yaptı ve yeni EP ile dikkat çekmeyi başardı!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam