Burçların Şarkıları

Beyza Doğuç’tan Burçların Şarkıları

Aygün Akdağ

Birçoğumuz burçlarımızdan dem vururuz; burçların olumsuz özelliklerini, ilişki uyumlarını, karakteristik özelliklerini düşünür, hatta bazen buna göre hareket ederiz. Astrolojik ögelere inananlar kadar, inanmayanlar da var. Ne olursa olsun hayatımızın bir yerinde, “Senin burcun neydi?” sorusuyla karşı karşıya kalırız. Peki burçları tek tek anlatsak ve bunları birer şarkıyla yapsak, neler olurdu? Burçların şarkıları… Sizce de kulağa daha cazip gelmiyor mu? Beyza Doğuç, bu soruyu kendine sormuş ve her bir burcu sözlere döküp, bizlere çok güzel bir albüm çıkartmış! Karşınızda; Burçların Şarkıları.

Koç


Boğa

İkizler

Yengeç

Aslan

Başak

Terazi

Akrep

Yay

Oğlak

Kova


Balık

Beyza Doğuç Kimdir?

Beyza Doğuç

Bir röportajında Doğuç kendinden şöyle bahsediyor; “Açıkçası kendimi tek bir şeyle tanımlamaya çalıştıkça daha farklı özelliklerim kenardan beni çekiştirip “Ben de varım, beni unuttun” diyor. Kendimi genelleyerek meraklı, bir şeyler yapmayı ve üretmeyi seven bir insan olarak tanımlayabilirim. Evet, şu an müzik yapıyorum ama bu işin gerisinde lisedeyken roman yazdığım bir dönem de var. Resim yapmayı da seviyorum. Ortaokuldayken ebru yaptığım bir dönemim oldu. Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Klipler izlemeyi ve “ben olsaydım nasıl olurdu?” diye hayal etmeyi seviyorum. O yüzden sanatın her alanında ve yaratıcılığın buluştuğu her noktada kendimi görebiliyorum. Tabii ki de hepsine yetişebileceğimi sanmıyorum. İster istemez bir noktaya eğilmek gerekiyor. Yazarlık yönümde veya kafamda bir şeyler tasarlayıp onları ortaya dökmek konusunda müzik ortak nokta gibi oldu.

Bir yandan resimler yapıp onları kolaj halinde kliplere dönüştürdüm. Kendimden bahsederken en ayırt edici özelliğim olarak meraklı bir insan olduğumu söyleyebilirim. Küçüklüğümden beri kulağımda müzik varken acaba bu şarkıyı sahnede söyleseydim nasıl söylerdim, nasıl hareket ederdim şeklinde hayaller kurardım ama hiçbir zaman hayatta “Ben müzisyen olacağım. Benim hayalim ve idealim bu” şeklinde hareket etmedim. Sadece müzik yapmaktan ve bunu insanlarla paylaşmaktan çok keyif aldım.

Öğrendim ki hayatımdaki çarkın dönmesi “Bunu istiyorum. Başarmak için her şeyi yapıyorum” şeklinde olmuyor. Bir şeyi gerçekten mutlu olarak, içimden gelerek, severek ve tüm pozitif enerjilerle yapıyorsam yaptığım şey beni mutlu edecek iyi yerlere götürüyor. O nedenle şu anda da bulunduğum noktada tatmin olmamış bir halde değilim. “Çok ünlü olmalıyım, sokakta tanınmalıyım” diye düşünmektense “Müzik yapıyorum ve bu beni mutlu ediyor” diye düşünüyorum. Kaygılarım “müziğim ne kadar insana ulaşır” şeklinde değil. Ben bir şeyler yapıyorum, bu bir kişiye bile olsa dokunuyorsa, o kişi karşımda ben o şarkıyı söylerken eşlik ediyorsa bu benim için “hayatını güzel bir şekilde yaşadın” hissi veriyor. Bu sebeple istediğim noktadayım ve hep öyle olacakmışım gibi hissediyorum.”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam