Mabel Matiz’den Yeni Tekli: Uçkun!

Onur Şafak Yücel

Yeni Tekli; Uçkun!

Pop müziğin sevilen simalarından Mabel Matiz’in yeni teklisi Uçkun tüm dijital platformlarda yerini aldı. Çıkış yaptığı ilk şarkısı ‘Arafta’ dan beri her yeni şarkısıyla sevenlerini mutlu eden Matiz, yine sevenlerinden tam not aldı.

Söz ve Müziği Mabel Matiz’e Ait!

Söz ve müziği Mabel Matiz’e, prodüksiyonu Hello Psychaleppo’ya ait ‘Uçkun’ bugün dinleyicilerle buluştu. Kısa sürede binlerce kişi tarafından dinlenen Uçkun,  ırk, inanç, adalet, liyakat, hayat pahalılığı, aşk, isyan ve özgürlüğü işliyor. Klipleriylede oldukça gündeme gelen Matiz, bu klibinde de Anadolu motfilerine sık sık yer veriyor.

Antidepresan ile Büyük Bir Çıkış!

Mert Demir ile beraber yaptığı Antidepresan şarkısıyla oldukça geniş kitlelere ulaştı. Tüm ülke Antidepresan’ı konuştu. Antidepresan, çoğu sanatçı tarafından yeniden söylendi ve en çok dinlenenler arasına girdi.  Sevenleri büyük bir heyecanla yeni şarkısını bekliyordu ki Matiz, önce teaseri yayınladı sonra Uçkun’u.

Klipleri Dikkat Çekici

Çektiği her klip ile konuşulan Matiz, Uçkun’un klibi ile de dikkat çekiyor. Anadolu motiflerine sıkça yer veren ve bu motifleri kullanmayı seven Matiz yine aynı motiflere yer verdi. Klibinde ‘bir aradalık’ ve ‘mutluluk’ temalarını öne çıkaran müzisyen, farklılıkların bir arada güzelliğine vurgu yapıyor. Uçkun’un sözleri ise şu şekilde;

Uçkunum anam, döndüm gazele

Eyvallah olur göynüm güzele

Kurşununa da kem gözüne de

Eyvahlar olsun böyle düzene

Sanki kafamın içinde bi festival

Altımda plaka elimde testi var

Burnum batı diyor ama yüreğim doğu

Doğuda kovboy şapkalı kara istila

Kaç kuşak aynı dersten kaldık bihaber

Matematiğimiz değişken de coğrafya kader

Dans eder türkü çağırırız bulmaya özü

Ama enseden yapışır içtima

Aşkolsun sana be

Yaktın beni de

Gençliğim soldu böyle

Hani baş koydum bu yola ben

Özgürlüğümün Adı yok mu bu yerde?

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam