Game Of Thrones İzlemek İçin 7 Sebep

Onur Şafak Yücel

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran fenomen dizi Game Of Thrones, neden bu kadar sevildi hiç merak ettiniz mi? Bu yazıda Game of Thrones evrenini inceleyeceğiz. Hadi bakalım, umarız Winter is coming…

1. Başrolüm Ben, Yerim Garanti

GOT evreninde böyle bir şey yok.  Herkes ölür. Öyle ki ilk sezonun sonunda Ned Stark’a böyle veda ettik. Yine gönlümüzün kralı, genç kurt Robb Stark’a da böyle veda ettik.  O kızıl düğünü hatırlayanlar kahroldu bile.

2. Her Karakter Önemli!

GOT evreninde her karakterin bir önemi, bir derinliği var. Yani hiç ilginizi çekmeyen karakterlerin bile bir önemi var bu evrende. Hatta her bölümde görseniz de merak etmediğiniz karakterlerin bile geçmişine gidip neler olduğunu göstermek için uğraşıyorlar. Bu da izlediğiniz zaman kendinizi orada hissetmenize neden oluyor. Çünkü siz de hiç merak etmediğiniz akrabalarınızın dedikodularını dinliyorsunuzdur muhakkak.

3. Kitaba Bağlılık Şart

Aslında hem karakterlerin ölümü, hem de karakter derinliklerinin sebebi de bu; Kitaba Bağlı kalmak… Kitapta ne oluyorsa dizide de öyle gidiyordu. Ta ki son sezonlara girilirken henüz kitap çıkmamıştı ve fanların korkulu rüyası gerçekleşti. En kötü sezonlar, kitabın olmadığı sezonlardı.

4. Müthiş Kaos ve Entrikalar

Özellikle ilk sezonda izlediğimiz akıl oyunları ve stratejik hamleler dizinin kalitesini arşa çıkardı. Hatta çoğu izleyici, savaş sahnelerinden ziyade stratejik hamleleri izlemeyi sevdiğini söylüyordu. Öyle ki tahmin edilse dahi heyecan yaratan o kaos izleyicilerin tırnaklarını yemelerine neden oluyordu.

5. Muazzam Savaşlar

Jon Snow’un kendisi gibi düşmanı Ramsay Bolton’un savaşı “Battle Of  The Bastards” ya da Robb Stark,  Talisa Stark ve Catelyn Stark’ın katledildiği kızıl düğün… Bu tarz savaşların ortaya çıkışını yavaş yavaş görüyor, adeta savaşların nasıl ortaya çıktığını hissediyoruz. Ayrıca bu savaşların sonuçlarını, neden çıktığını görebildiğimiz internet siteleri dahi var.

6. Kadının Önemi

Dizi içinde, kadınların yeri çok önemli. Hatta sadece kadınların sözünün geçtiği topraklar bile var. Kendi gerçekliklerinde geçmişi anlatıyor dahi olsalar kadına verdikleri değer gözle görülür ölçüde.

7. Unutulmaz Teorileri ve Jeneriği

Diziyi izlerken herkesin çılgınlar gibi okuduğu ve tüm teorilerden farklı kendi teorilerini ürettiği diziydi. Hatta öyle ki kitabın yazarının reddettiği konulara dahi teoriler nedeniyle karşı çıkıyordu. Ancak teorilerin güzelliğini de okuyan bilir. Ve bir de o kulaklarımızın pasını silen Jenerik müziği. Her dinleyişinde tüyleri diken diken olmayan var mı?

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam