2022’nin İlk Yarısında En Çok İzlenen Filmler Belli Oldu!

Aygün Akdağ

Covid sebebi ile uzun süre boş kalan sinema salonları açıldığında, sinemaseverler de özledikleri yerlere kavuştu. Bizler de bu haberimizde 2022 yılında en çok izlenen filmleri derledik!

Box Office Türkiye verilerinden edilen bilgilere göre, sinemalar açıldığından itibaren 22 milyon 792 bin 452 sinemasever, salonları doldurdu. Bu rakamın 13 milyon 338 bin 164 kişi yerli yapımları seçti. Geri kalan 9.4 milyon insan yabancı filmleri tercih etti.

En çok izlenen film listesinin başında Bergen 5.462.064 izlenme ile Bergen geliyor. Bergen’i  2.320.616 izlenme ile  Kesişme-İyi ki Varsın Eren ve 1.529.404 izlenme ile Doctor Strange in the Multiverse of Madness takip ediyor.

Listenin devamı ise şöyle;

4- Aslan Hürkuş Kayıp Elmas (1.156.476)

Aslan Hürkuş Kayıp Elmas (1.156.476)

izlenen

Aslan Hürkuş Kayıp Elmas filminde Aslan, kahraman bir pilot olan büyük büyük babasından kalan eşyaları kullanarak canlanabilen eski bir uçağın izini sürer. Bu uçağın adı Hürkuş‘tur. Bu eski uçak Aslan‘ın yardımıyla muhteşem bir uçak haline gelir.

5- The Batman (1.081.473)

The Batman (1.081.473)

 

Film, suçluların kalplerine korku salan Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne’i Gotham City’nin karanlığının kalbine sürükledi.

Spider-Man: No Way Home(961.470)

Spiderman

izlenen

Mahallemizin sevimli dostu Örümcek Adam’ın asıl kimliği Mysterio tarafından ifşa edildikten sonra Peter ve çevresindekilerin yaşadığı günlük sıkıntılarla açılış yapıyor film. Sonrasında onu, durumdan kurtulmak için Doktor Strange’i ziyaret edip yardım isterken görüyoruz.

Dilberay (680.670)

Dilberay

izlenen

Başrolünde Büşra Pekin’in yer aldığı Dilberay, zorlu bir hayattan gelen bir hikayeyi anlatıyor. Müziğiyle insanlara ses olan Dilberay’ın hayat hikâyesini odağına alıyor. Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak doğdu. Çadırda başladığı hayatına birçok üzüntü ve hüzün sığdırdı…

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam