dilberay

Dilberay 4 Şubat’ta Sinemalarda!

Ayşe Aslıhan

Sanatçı Dilber Ay’ın yaşam öyküsünü konu alan Dilberay, 4 Şubat’ta beyazperdede olacak!

Dilberay” isimli sinema filmi, Şubat ayında seyircisi ile bir araya gelecek. Filmde Dilber Ay karakterine Büşra Pekin hayat veriyor. Filmin yönetmen koltuğunda “Ketche” Hakan Kırvavaç yer alıyor.

Görüntü Yönetmeni olarak Jean Paul Seresine, Kurgu Yönetmeni olarak Mustafa Presheva imzası var. Aytaç Medya, Fikri Harika Prodüksiyon ve Metronom Film Yapım ortak yapımı film oldukça başarılı olacağa benziyor. Büşra Pekin ile birlikte Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu ve Selen Uçar gibi birbirinden değerli oyuncular da rol alıyor.

Hatta Büşra Pekin’in seslendirdiği iki şarkının yer aldığı yeni fragman da yayına girdi. Filmden yeni görüntülerin kullanıldığı fragmanda detaylar oldukça önemli! Bununla birlikte, sanatçıyı canlandıran Büşra Pekin’in sesinden iki türkü var. Dilber Ay’la özdeşleşen “Meyrik (Maraş’tan Bir Haber Geldi)” ve “Noldu Gardaş”

Çocukluğundan itibaren yaşadığı acılara, sefalete ve şiddete Allah vergisi sesinden kuvvet alarak dayanan, böylece Türkiye’nin sevgilisi olmayı başaran Dilber Ay’ın keder dolu hayatı… Ancak belki de onu izlemek, bize umut olacak.

“DİLBERAY” filminden, işte yeni fragman!

Büşra Pekin kimdir?

Büşra Pekin, 30 Haziran 1982 tarihinde babasının işi nedeniyle gittikleri Suudi Arabistan’da doğmuştur. Aslen İzmirlidir. Annesi Ankaralı, babası ise İstanbulludur. Çocukluğu, doğum yeri olan Suudi Arabistan’la İzmir arasında geçti. 5 yaşında İzmir’e yerleştiler. Yaşar Neng Koleji’nde okudu, okul kapatılınca lise eğitimini lise son sınıfı ABD. Arkansas Lake Side High School’da tamamladı. Mezuniyeti sonucunda İzmir’e dönerek, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümünde eğitim almaya başladı.
2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro ve Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul’a yerleşti ve BKM Atölye Oyuncularına katıldı.

 

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam