Olivia

Dünyanın Oscar Ödüllü En Yaşlı Oyuncusu Olivia de Havilland Hayatını Kaybetti

Suna Simge Çakmak

Dünyanın Oscar ödüllü en yaşlı oyuncusu, 1916 doğumlu Olivia de Havilland, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti.

104 yaşında hayatını kaybeden Olivia de Havilland, 50 yıldan uzun süre oyunculuk yaptı. 1916 yılında Tokyo’da dünyaya gelen Havilland, Hollywood’un altın çağı olarak tanımlanan dönemde yıldızı parlayan Oscar ödüllü bir oyuncuydu.

50 yıldan uzun sürede yaklaşık 50 filmde oynayan Olivia de Havilland, özellikle 1939 yapımı olan Gone with the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) filmindeki rolüyle biliniyordu. Bu filmde yardımcı kadın oyuncu olarak Melanie Hamilton’ı canlandırmıştı. Havilland ayrıca, ilk olarak Gone with the Wind filminde toplam beş kez Oscar’a aday gösterilmişti. Havilland’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandıran filmler, 1946 yapımı To Each His Own ve 1949 yapımı The Heiress idi.

Olivia de Havilland

Feud, Anastasia: The Mystery of Anna, Kökler, North and South, Book II, The Woman He Loved gibi filmlerde rol alan başarılı sanatçı aldığı ödülleri fazlasıyla hak etmişti.

1939 yapımı filmin yanı sıra 50 yıllık kariyerinde 49 filmde rol alan, Britanyalı bir anne-babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ABD, Britanya ve Fransa vatandaşı Havilland, Hollywood’un ‘altın çağı’ denen dönemin de son temsilcilerinden biriydi. Kendisi gibi oyuncu kardeşi Joan Fontaine’le çalkantılı bir ilişkisi olan Havilland, oyunculara daha iyi kontratlar sağlamak adına atılan adımların öncü isimlerindendi. Beyaz perdenin bir başka ünlü ismi, 1957’de hayatını kaybeden ABD’li oyuncu Humphrey Bogart, onu ‘gerçek bir Hollywood ikonu’ olarak nitelendirmişti.

Olivia de Havilland, 25 Temmuz gecesi hayata gözlerini yumdu.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam