En Çok İzlenen Netflix Filmleri

En Çok İzlenen 7 Netflix Filmi Açıklandı!

Suna Simge Çakmak

Sevilen dizi ve film içerik platformu Netflix en çok izlenen ilk 7 filmini açıkladı.

Birçok dizi ve film içerikleri ile hayatımızın her an her yerinde olan Netflix kullanıcılar tarafından en çok izlenen filmlerini açıkladı. Otobüste seyahat ederken, evde boş zamanlarımızda, özellikle pandemi sürecinde hepimizin evlerine misafir olan platformun en çok izlenenler listesinde neler var? Hangi efsane film birinci oldu? Gelin, birlikte bakalım!

1- Extraction

Chris Hemsworth’ü gördüğünüz anda “Hak ediyor!” dediğinizi duyar gibiyiz. Chris Hemsworth’ün baş rolünü üstlendiği Extraction Nisan ayında izleyicisi ile buluşmuştu. Nisan’dan bu yana 99 milyon izleyiciye ulaşan film, izleyenleri tarafından da oldukça sevildiği aşikar.

Amerikan aksiyon gerilim filmi olan Extraction‘un yönetmenliğini Sam Hargrave yaptı. Senaryosu ise Joe Russo tarafından yazıldı. Bir uyuşturucu kaçakçısının kaçırılan oğlunu kurtarmak için Bangladeş’e gönderilen bir paralı askerin hikâyesini konu edinen film, Netflix platformu üzerinde en çok izlenen film.

2- Bird Box

İkinci sırada ise ilk yayınlandığı andan itibaren çok konuşulan ve adından sıkça bahsedilen Bird Box var. Aralık 2018’de yayınlanan ve Sandra Bullock isminin baş rolde oynadığı film, açıklanan listeye göre 89 milyon izleyiciye ulaştı.

Bird Box, 2018 ABD yapımı kıyamet sonrası korku-gerilim filmi… Yönetmenliğini Susanne Bier’ın üstlendiği yapımın olay örgüsü Josh Malerman‘in 2014 tarihli romanına dayanıyor. Film, Malorie adlı bir kadın ile iki çocuğun doğaüstü yaratıklara karşı verdiği yaşam savaşımını konu alıyor.

3- Spenser Confidential

Üçüncü sırada ise 85 milyon izlenme sayısı ile Spenser Confidential (Spenser Kanunları) var.

Spenser Confidential, Peter Berg tarafından yönetilen ve Sean O’Keefe ve Brian Helgeland tarafından yazılmış bir senaryo ile 2020 yılında çekildi. Aksiyon dalında oldukça başarılı olan film, yine Netflix‘in en sevilenlerinden.

4- 6 Underground

Dördüncü sırada bizleri 83 milyon ile 6 Underground karşılıyor. 6 Underground, Michael Bay tarafından yönetilen ve Paul Wernick ve Rhett Reese tarafından yazılan bir film. 2019 Amerikan aksiyon gerilim filmi olan yapımda; Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Adria Arjona, Corey Hawkins, Ben Hardy ve Dave Franco yer alıyor.

5- Murder Mystery

73 milyon ile beşinci sırada Murder Mystery var. Türkçe adıyla Cinayet Gizemi, Kyle Newacheck‘in yönettiği ve James Vanderbilt tarafından yazılan 2019 Amerikan komedi gizem filmi. Filmde Adam Sandler ve Jennifer Aniston isimli yıldızlar yer alıyor! Hikayede ise, bir milyarderin yatında cinayet soruşturmasında yakalanan evli çift; olayın peşinden gidiyor.

6- The Irıshman

Altıncı sıraya The Irishman (İrlandalı) yerleşiyor; hem de tam 64.2 milyon izlenme ile!

Çok konuşulan The Irishman, yönetmenliğini Martin Scorsese‘nin gerçekleştirdiği ve senaryosu Steven Zaillian tarafından yazılan Amerika Birleşik Devletleri yapımı biyografik suç filmi. Daha ayrıntılı bilgi için bu sayfayı okuyabilirsiniz.

7- Triple Frontier

Triple Frontier ise 63 milyon ile yedinci sırada. Listemizin son sırasında yer alan film, J.C. Chandor yönetmenliğinde ve Mark Boal senaryosunda ele alındı. Filmin en dikkat çekici yanı, senaryonun gerçek bir hikayeden esinlenilmiş olması!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam