omar ve biz

Omar ve Biz Filmi, Fransa’dan 3 Ödülle Döndü!

Ayşe Aslıhan

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı Omar ve Biz filmi, Arjantin’den daha önce en iyi film seçilmişti. Şimdilerde ise Omar ve Biz, Fransa’dan 3 ödülle geri dönmesiyle konuşuluyor!

Omar ve Biz filmi; ön yargıları ve iletişim problemleri sebebiyle yalnızlaşan emekli asker İsmet karakteri üzerinden anlattığı, birbirini tanıma, komşuluk ve göç hikayesi ile uluslararası yolculuğuna başarılarla devam ediyor.

Daha önce Arjantin’den de En İyi Film ödülüyle dönen film, Fransa’da 10. kez düzenlenen SEE Paris Film Festivali‘ne katıldı. 2-7 Haziran tarihleri arası gerçekleştirilen festival, #COVID19 sebebiyle bu yıl çevrim içi gerçekleşti.

Festivalin uluslararası yarışmasında yer alan film; En İyi Film (Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er), En İyi Senaryo (Mehmet Bahadır Er) ve En İyi Erkek Oyuncu (Cem Bender) ödüllerine layık görüldü…

Filmin yönetmenlerinden Maryna Er Gorbach, samimi açıklamalarda bulundu.

“Oyuncularımızdan Hala Alsayaseneh, Türkiye’nin ardından şu anda Fransa/Paris’te göçmen statüsü ile yaşamakta ve filmi ilk kez hem de ailesi ile izleme fırsatı buldu, üstelik bu kez sınırlar hepimize kapalı iken, belki biz onun yanına gidemedik ama oynadığı film sınırları aşıp kendisine ulaşabildi, çok mutluyuz!”

Aynı zamanda yapımcı ve senarist olan Mehmet Bahadır Er ise filmin duygusu ve mesajının zamanın ruhu ile doğru örtüştüğü, filmin evrensel mesajının haber yada güncel politik dilden uzak kalarak duygulara odaklandığı için başarılı olduğunu söyledi. Ayrıca, dünyanın birçok ülkesinden taktir edilip davetler almaya devam etmesinden dolayı mutlu olduklarını da belirtti.

Omar ve Biz filminin konusu ise şöyle…

İsmet, sınır görevini tamamladıktan sonra yeni emekli olmuş bir askerdir. Sivil hayatta ailesi ve çevresindekilerle iletişim kurmakta zorlanır ve oğlu eğitimini bahane ederek, İsmet’ten uzaklaşabilmek için Amerika’ya gitmiştir. Karısı da oğlunun yanına gitmek istemektedir. Tüm bunlar yaşanırken, Türkiye – Yunanistan sınırındaki evlerinde iki kaçak göçmenle ansızın komşu olmak zorunda kalırlar. İsmet, yaşadıklarının etkisiyle, politik bakış açısı ve ön yargılarıyla yüzleşecektir.

Omar ve Biz

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam