İspanyol Ressamdan Muhteşem Corona Virüs Tablosu!

Suna Simge Çakmak

Bildiğiniz gibi; tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sebebiyle hayat durma noktasına geldi… Şehirler karantina altına alındı, sokağa çıkmak yasaklandı, tedbir en üst seviyeye çıkartıldı… Haliyle toplu etkinlikler tüm dünyada ve ülkemizde iptal edildi, sinema salonları kapatıldı, birçok konser ertelendi… Sanat; müziğiyle, resmiyle, sinemasıyla tamamen Corona Virüse göre şekillendi. Salgını konu edinen ilk filmin ardından, salgına dair ilk resim de geldi!

İspanyol Ressam Juan Lucena’nın corona virüsü salgını sebebiyle hayatını kaybeden yaşlıları çizdiği “Onlarsız ne yapacağız?” isimli resim görenleri duygulandırdı. 

Ressam Juan Lucena, dünyayı sarsan Covid-19 salgını ile ilgili ‘Onlarsız ne yapacağız?’ başlıklı bir resim çizdi. Dünya çapında yaşanan trajediyi anlatan bu resim görenlerin yüreklerini burktu. Hepimiz kendimize biraz pay çıkardık aslında bu resimden…

Ressam Lucena, resim ile ilgili “Bu lanet virüs yüzünden bizi terk eden herkese minnettarlığımı göstermek istedim.” şeklinde bir söylemde bulundu.

Facebook profilinden resmi paylaşan Lucena, büyük ilgi gördü. Bu kadar ince ayrıntıları olan bir resimden de ancak bu beklenirdi! Yaşanılan pandemi süreci; en yalın, aynı zamanda en karışık biçimde ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi…

Ressam, çalışmasının bu kadar ilgi görmesine şaşırdığını dile getirdi. Resme Mart ayı sonlarında başladığını, sonra ara verdiğini, birkaç değişiklikten sonra bir gün yeniden çalışmaya başlayıp sonlandırdığını söyleyen Lucena, son 15 yıldır kendini bu sanata adadığını açıkladı.

Çocukların ve yaşlıların içinde yer aldığı resme bakınca hepimizin içinden eminim ki bu günlerin bir an önce geçmesi dileği filizlendi.

İşte o resim…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam