90’lar Ne Güzel: Hikayesi Kadar Jeneriğiyle de Etkileyen Diziler!

Onur Şafak Yücel

90’lar… Hepimizin özlediği ve tekrar tekrar izlediği dizilere sahip yıllar. Peki, hem hikayesi hem de müzikleri iyi olan hangi diziler vardı? Gel beraber bakalım!

Doksanlı yıllar, çoğumuzun özlediği ve arada sırada açıp o yıllara yolculuk yaptığı dizilere sahip. Sıcak hikayeler, oyunculuklar ve çok güzel müzikleriyle izleyen herkese derin bir ah çektiriyor. Hem biraz nostalji, hem de hafıza tazelemeye ne dersin? Cevabın evet mi? Hadi o zaman 90’lar dizi listesine…

Yılan Hikayesi (1999)

“E be köylü kızı! E be köylü kızı!” Yayınlandığı dönem jöle satışlarını ve sallama çay satışlarını patlatan, herkesin saçını inek yalamış gibi arkaya yatırarak gezmesini sağlayan bir diziydi. Köyünden, İstanbul’a gelen köylü kızı Zeyno ile komiser Mehmet Alinin aşkını anlatan bir yapımdı. Ancak sadece o aşkla kalmadı, hikaye çok güzeldi. Güzel olan başka bir şey daha vardı, o da bir dönem flütle Yılan hikayesi jeneriğini çalan çocuklar…

 

Bizimkiler (1989)

“Sevim koş…” Türk televizyon tarihinin neredeyse en uzun soluklu dizisi olan Bizimkiler… Yayınlandığı dönem de insanları ekran başına kilitleyen fenomen bir iş olmuştu. Yaratılan karakterler, hikaye anlatım gücü ve tabi ki oyuncular… Peki, ya jenerik? O da dillere pelesenk olmuştu.

İkinci Bahar (1998)

Yeşilçam’ın iki usta ismini bir araya getiren harika bir yapımdı; Şener Şen ve Türkan Şoray… İzleyenlerin içini ısıtan, hikayesiyle akıllarda yer edinen bu iş hemen hemen herkesin sevdiği bir diziydi… Ama Jeneriği, jeneriği başkaydı; İzleyenin karnını acıktıran cinsten…

Ruhsar (1998)

90’lar için belki uç bir senaryoya sahipti… İzleyen herkesi güldüren, aynı zamanda düşündüren bir yapım olmuştu. Bir neslinde reklamcı olma isteğini coşturmuş, belki de kariyer planlaması yaptırmıştı. Ama müziği, çok akılda kalıcıydı.

Çılgın Bediş (1996)

Türkiye’nin bilinen ilk gençlik dizilerinden biri ama sadece gençleri değil her kesimi kendine bağlıyordu. Oyuncuları, anlattıkları ve arkadaşlık bağına olan vurgusuyla bir neslin beraber büyüdüğü iş oldu. Sonuç olarak hem listede yer aldı, hem de bize harika bir jenerik bıraktı.

Bonus; Bir Demet Tiyatro (1995)

Dizi değil ama bu listeyi kesinlikle hak eden işlerden biri… Üstelik Türkiye’nin tiyatro dizilerine alıştığı iş. Sonuçta hem iyi bir hikaye, hem de iyi bir müzik bıraktı bizlere…

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam