ahmet kaya

Ahmet, İki Gözüm 7 Şubat’ta Vizyonda!

Aygün Akdağ

Yapımcılığını X yapımın üstlendiği, Hakan Gürtop ve Gani Rüzgar Şavata‘nın yönetmen koltuğunda oturduğu İki Gözüm Ahmet filminin çekimleri kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Teknik hazırlıkları aylar önce başlayan ve büyük bir ekip tarafından 6 milyon TL bütçe ile çekilen film sinemaseverler ve özellikle de Ahmet Kaya hayranları tarafından merakla bekleniyor.

İki Gözüm Ahmet filminin fragmanı geçtiğimiz günlerde sinema severlerle ile buluşmuştu. Film, 7 Şubat 2020 Cuma günü beyaz perdede gösterime girecek.

İstanbul’un değişik mekânlarında çekilen filmin başrollerini Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin , Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud, Ekin Akkaş ve Gani Rüzgar Şavata paylaşırken, filmin yapımcılığını ise Ömer Demiral, Eşref Bukan ile Arafat Şavata üstleniyor.

ahmet kaya

MGD (Magazin Gazetecileri Derneği)‘nin 1999 yılında İstanbul Maslak’daki beş yıldızlı bir otelde düzenlediği Altın Objektif Ödül Töreni’nde ödülünü almak üzere sahneye çıktığında Kürtçe şarkı söylemek ve bu şarkının klibini çekmek istediğini söylemesi üzerine geceye katılan bir grup davetli tarafından bölücü ilan edilerek adeta linç edilen ve sonrasında Paris’e sürgün giden özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerin yer aldığı filmde sanatçının gençlik yılları, toplumsal mücadeleleri, halkları bütünleştirmesi ve linç gecesi konu ediliyor.

Ahmet Kaya, yasal suçlamaların yanı sıra çeşitli kesimlerce lüks içinde yaşarken yoksulluk edebiyatı yapmakla da itham edildi. Bu eleştirilerle ilgili olarak yöneltilen bir soruya şu şekilde yanıt verdi: “Benim hiç Mercedes’im olmadı. Şimdiki arabam Mercedes’ten daha pahalı, cip olduğu için gözüne batmıyor insanların. Salaklaşmamak lazım; bunlar önemli şeyler yani. Biz insanların yoksulluğunu savunmadık. Bizler yaşamımız boyunca insanların zenginliğini savunduk. Yani ben cipe binsem, Mercedes’e binsem; bunlar önemli şeyler midir? Ben tarihin yüklediği misyonu yerine getiriyor muyum? Bu önemli. Tam 30 sene aç yaşadım bu ülkede, 30 yıl boyunca. Bütün lokantaların kenarlarına gidip, o lahmacunların nasıl çıktığına baktım. Artık ben bu saatten sonra bunu yerim ve kimse bunu engelleyemez..”

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam