sevgililer günü

14 Şubat Özel: Sevgiliyle Nereye Gitmeli?

Aygün Akdağ

Sevgililer günü, dünyanın bir çok yerinde, her sene 14 Şubat günü kutlanan özel bir gün… İlk olarak Roma Katolik Kilisesi’nde kutlanmış. Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmış. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” olarak da kutlanmış. “Valentine” kelimesinin karşılığı, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili imiş…

14 Şubat Sevgililer Günü olarak anılan o gün, bugün! Eğer yalnızsanız, hayatta en sevdiğiniz insana “seni seviyorum” diyebilirsiniz. Eğer sevgiliniz var ise, ona en güzel hediyelerden biri de romantik bir tatil olabilir.

Bu sene hafta sonuna denk gelen 14 Şubat, minik bir hafta sonu tatili yapmak isteyenler için gayet uygun bir zaman. Hem ülkemizde, hem de Avrupa’da gidilebilecek yerleri sizler için derledik!

Avrupa’da aşk bir başka

Verona, İtalya

sevgililer günü
Şubat’ta

Shakespeare‘in unutulmaz “Romeo ve Juliet” eserinin geçtiği ünlü İtalyan şehri Verona, dünyanın en romantik yerlerinin başında geliyor…

Her sene Sevgililer Günü’nü “Verona in Love” festivali ile kutlayan şehir, sokaklara ve caddelerde yapılan süslemeler ve etkinlikler ile havada dolu dolu aşk kokuyor.

Paris, Fransa

sevgililer günü
Şubat’ta

Dünyanın en romantik filmlerine ev sahipliği yapan, en tutkulu aşk kitaplarına konu olan bir şehirde sevgiliniz ile romantik bir tatil yapmak isterseniz ışıl ışıl caddeleri ve tüm mükemmelliği ile Paris, sizleri bekler.

Paris’i ziyaret ettiğinizde Eyfel Kulesi‘ne çıkıp şehri tepeden izleyebilir, Montmartre‘ın sanatla dolup taşan sokaklarında yürüyebilir, Saint Germain‘de bir kafede oturup keyif yapabilirsiniz.

Brugge, Belçika

 Brugge, Belçika

Sevgilinizle sakin ve huzurlu bir romantik tatil planınız var ise Brugge, bu konuda 1 numara! İnci gibi işlenmiş birbirinden güzel evler, havada dolu dolu kokan waffle ve çikolata ile arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyeceğiniz Brugge hizmetinizde…

Prag, Çek Cumhuriyeti

sevgililer günü

Çoğu kişinin de bildiği gibi Kafka’nın şehri olan Prag, heykelleri, köprüleri, ve tarihi yapıları ile insanlara unutulmayacak bir görsel şölen yaratıyor.

Nehir kenarında yürüyüp, köprülerinde sanatçıları izledikten sonra şehrin samimi ve sıcak mekanlarında keyifli vakit geçirmek isterseniz Prag size eşlik edecektir.

Lviv, Ukrayna

sevgililer günü

Eski model tramvaylar, sımsıcak kahve dükkanları ve Taş sokaklarıyla sizi geçmişe götüren bir şehir düşünün… İşte orası Lviv!

Hem uygun, hem romantik, hem de rahat bir tatil istiyorsanız adresiniz Lviv olmalı.
Lviv’de müzeler, nefis kokular salan çikolatacılar ve birbirinden güzel eğlenceli mekanlar sizi cezbedecek.

Sapanca, Sakarya

sevgililer günü

Yılın bu en güzel döneminde biraz şımarmak ve biraz da doğaya yakınlaşmak için Sapanca‘yı tercih edebilirsiniz.

Sapanca gölü, Marmara bölgesinin incilerinden biri… Genel olarak İstanbulluların doğaya karışmak için aklına ilk gelen yer olan sapanca, göl ve çevresinde son derece lüks ve ve rahat konaklama imkanları mevcut olan Sapanca’da biraz şımarabilir, biraz da doğaya yakınlaşabilirsiniz.

Kapadokya, Nevşehir

sevgililer günü

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi alan Kapadokya, sevgililer gününde sabah balon turu ile başlama fırsatı veren eşsiz bir doğaya sahip.

Sabahın ilk ışıklarını gökyüzünün farklı renkleriyle karşılayabilir, akşam yemeğinizi Peri Bacaları manzarası eşliğinde yiyebilir, taş konaklarda ya da mağara tipi yerleşimlerde kalabilirsiniz.

Alaçatı, İzmir

sevgililer günü

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, kolay ulaşımının yanı sıra taş evleri ve şömineli butik otelleriyle 14 Şubat planlarınız için öne çıkıyor.

Rezervasyon yaptırmak için geç kalmamanız gereken yerlerin başında gelen Alaçatı’da neredeyse tüm oteller oda ve kahvaltı konseptinde hizmet verirken, kahvaltılar şıklıkta birbirleriyle yarışıyor.

Henüz bahar gelmeden sakin sokaklarıyla kalbinizi çalacak olan Alaçatı’nın sakinlerinin de sizi rahat ettirmek ve keyifli bir Sevgililer Günü geçirmenizi sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarına emin olabilirsiniz.

Ağva, İstanbul

sevgililer günü

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan sevgilinizle baş başa bir tatil yapmak isterseniz Ağva şahane bir seçenek!

Sessiz ve şirin atmosferiyle aşkınızı tazeleyeceğiniz bu ilçe aynı zamanda doğası, otelleri ve yeme içme mekanlarıyla da romantik tatilinize eşlik ediyor.

https://cemiyetdukkan.com

Her neresi olursa olsun, rezervasyon yaptırmadan önce Sevgililer Günü‘ne özel programları da inceleyerek kendinize en uygun konseptle uzun bir hafta sonu tatili geçirebilirsiniz.

İyi eğlenceler!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam