Kadın Dilinden Masallar Sahnede!

Reha Özcan

Özden Dilek Karakışla’nın yeni oyunu başlıyor! İnsana dair çıkmazlar, özlemler, korkular ve kaybedilmiş duygular… Farklı kültürlerin masalları aracılığıyla izleyiciye kadın duygular anlatılanı “Kadın Dilinden Masallar”… 26 Kasım Cuma günü Cep Sahne’ye geri dönüyor!

Sanat danışmanlığını yazar yönetmen Gökhan Erarslan‘ın yaptığı, tiyatro sanatçısı Özden Dilek Karakışla’nın tek kişilik interaktif gösterisi “Kadın Dilinden Masallar” geliyor. Ortak paydası kadın olan ve kadın olmanın büyüsünü, bilgeliğini, hayata dair ustaca yaşam mücadelesini akılla harmanlayan oyun oldukça hoş. Dünyanın farklı coğrafyalarına, farklı kültürlerine ait masalları bir araya getiriyor.

Masalların ortak noktası, anlatıcısının bilge kadın ve kadınlar olması.

Karakışla’nın “masal” anlatmaya başlaması, ortaokul yıllarına kadar gidiyor… Galatasaray Lisesi’nde yatılı okurken yatakhanede arkadaşlarına özgün hikayeler anlatan Karakışla’yı tanıyalım. Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nda hayatının özgürleşme kanallarından biri olarak tanımladığı çeşitli tiyatro oyunlarda oynadı.

Çocukken dinlediğimiz öyküleri zihnimizde öncelikle yeniden canlandırıyor. Bazen de özellikle masalların sonlarını seyircinin arzusuyla değiştiriyor. Karakışla, yeni gösterisiyle 26 Kasım Cuma günü saat 20.30’da Ortaköy’de bulunan Cep Sahne’de!

Özden Dilek Karakışla Kimdir?

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Karakışla, Newyork State Binghamton Üniversitesi’nde Pazarlama eğitimi aldı. Özden Karakışla, Galatasaray Lisesi tiyatro kulübündeydi. Boğaziçi Üniversitesi oyuncuları grubunda çeşitli oyunlarda rol aldı. Sadri Alışık Akademi’de temel oyunculuk sertifika programını tamamladı. Ayrıca Özden Dilek Karakışla, halen Kumbaracı 50 sahnesinde “Altıdan Sonra Tiyatro”da oyunculuk yapıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam