movie

Hollywood Kraliçesi Angelina Jolie’nin İzlenesi 10 Filmi

Ayşe Aslıhan

Angelina Jolie; öyle bir oyuncu ki, galaksiler arası bir evrende kainat kraliçesi rolünü oynayabilecek tek Hollywood starı! Onlarca karaktere hayat vermiş olmasının yanısıra, magazinin gözdesi ve önemli bir barış elçisi. Üç altın küre, iki sinema oyuncuları derneği ödülü ve bir de Oscar sahibi. Güzellik, duyarlılık ve yetenek tek bir insanda bir araya gelmiş! Haliyle hayranlarının sayısı ve hayranlık seviyesi arşta… Peki bu güzel starın hem feminen, hem maskülen, hem kraliçe, hem ajan olabilen hallerini mutlaka görmemiz gereken yapımlar hangileri? Gelin, birlikte inceleyelim.

1. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Bang Bang Baby... - Tumbex

İyi bir eğitim almış olan Lara Croft, İngiltere’nin en zengin ve elit ailelerinden birinin kızıdır. Ancak o tüm bu rahatlığın yerine macera dolu bir hayatı tercih etmiştir. Croft çok eski bir tarihi eseri bulmaya çalışmaktadır. Bu tarihi eser, onu bulan kişinin amacına göre dünyanın kaderini değiştirecektir. Bu nedenle Croft, onu herkesten önce bulmaya çalışacaktır. Filmde Angelina Jolie, Daniel Craig ve Iain Glen rol alıyor.

2. Bay ve Bayan Smith – Mr. & Mrs. Smith (2005)

Top 30 Mr And Mrs Smith House Fight Scene GIFs | Find the best GIF on Gfycat

Sıradan bir evlilik yaşayan John ve Jane Smith’in hayatları gün geçtikçe daha sıkıcı bir hal almaktadır. Hayatlarındaki monotonluğu bozan tek şey; birbirlerine söyledikleri yalanlardır. Evli çift, birbirlerine rakip olan iki farklı şirket için tetikçi olarak çalışmaktadır. Ancak her ikisinin de bundan haberi yoktur. Bir gün çalıştıkları şirketler onlara birbirlerini yok etme görevi verir. Fakat bu ikili birbirlerini öldürmeyi başaramayınca, çalıştıkları şirketler onların peşine düşer. Filmin başrollerini Angelina Jolie ve Brad Pitt ikilisi paylaşıyor. Bu filmde birbirine aşık olan ve evlenen çift, magazin için büyük bir gündem oluşturmaya hala devam ediyor!

3. Aklım Karıştı – Girl, Interrupted (1999)

Girl interrupted angelina jolie GIF on GIFER - by Sirazar

Susanna aşırı miktarda alkol aldıktan sonra hastaneye kaldırılır. Genç kız daha sonra kendi rızasıyla psikiyatri hastanesine yatar. Hastanede geçireceği 18 ay, bir hapisten öte kendini keşfetme süreci haline gelecektir. Filmin başrollerini Angelina Jolie ve Winona Ryder ikilisi paylaşıyor.

4. Sahtekar – Changeling (2008)

Best Changeling Film GIFs | Gfycat

1928 yılında Los Angeles’ta telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins, işe giderken 9 yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam işten eve döndüğünde oğlunun kaybolduğunu fark eder ve hemen polisi arar. Polisler kayıp çocuğu bulmak için geniş bir arama başlatır. Ancak Walter’a ait en ufak bir iz bile bulamazlar. Aylar sonra tüm umutlar kesildiğinde Walter olduğu iddia edilen bir çocuk bulunur. İtibarını kurtarmak isteyen polis, Christine ve oğlunun kavuşmasını medya önünde bir halkla ilişkiler-tanıtım etkinliği gösterisi olarak organize etmeyi tasarlar. Christine getirilen çocuğu evine almaya ikna olur. Ancak yüreğinin derinliklerinde onun kendi oğlu olmadığını bilir. Çok izlenen yapının başrolünü Angelina Jolie üstlenmektedir.

5. Malefiz – Maleficent (2014)

Malefique et Aurore | Malefiz, Gifler

Siyah kanatlara ve büyü gücüne sahip olan Malefiz, barışçıl bir orman krallığında huzur içinde yaşamaktadır. Ancak bir zamanlar sevdiği adam onun düzenini tehdit edince her şey değişir. Bunun üzerine Malefiz’in kalbi intikamla dolar ve prenses Aurora’yı lanetler. Fakat Aurora büyüdükçe, Malefiz onun gerçek barışı sağlayacak tek kişi olduğunu fark edecektir. Jolie’nin en iyi filmleri arasında bulunan yapımda Angelina Jolie ve Elle Fanning rol alıyor.

6. Hayatında Kıyısında – By the Sea

Film, 1970’li yılların Fransa’sındaki bir sahil kasabasında geçiyor. Filmin başrollerini Angelina Jolie ve Brad Pitt ikilisi paylaşıyor. Evlilikleri krizde olan Roland ve karısı Vanessa, biraz farklılık olması amacıyla yaz aylarını bir otelde geçirmeye karar verirler. Roland bir yazardır ve üretme sıkıntısı çekmektedir. Ayrıca otelde geçen her gün çifti birbirlerinden daha da uzaklaştırmaktadır. Ancak Roland ve Vanessa’nın kaldığı odanın yanına yerleşen yeni evli çift, onların evliliklerine olan bakış açısını değiştirecektir.

7. Ajan Salt – Salt (2010)

ajan salt | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Evelyn Salt, çok yetenekli ve idealist bir CIA ajanıdır. Bir gün, bir itirafçı onu çok zor bir durumda bırakır. Bu itirafçı kişi, Salt’ın Rus ajanı olduğunu iddia etmektedir. Bunun üzerine Salt, tüm becerilerini kullanarak kendini temize çıkarmak için kaçar. Ancak kendini masum çıkarmak için yaptığı şeyler, onun hakkındaki şüpheleri arttıracak ve akıllarda tek bir soru olacaktır: Salt gerçekte kimdir? Filmde Angelina Jolie, Liev Schreiber ve Chiwetel Ejiofor rol alıyor.

8. Turist – The Tourist (2010)

Which Angelina Jolie Character Are You Based On Your Zodiac? | Angelina jolie, Angelina jolie style, Angelina

Frank, kırık kalbinin acısını unutmak için İtalya’ya seyahat eden Amerikalı bir turisttir. Ancak olağanüstü bir kadın olan Elise ile karşılaşınca işler karışır. Ve elbette, bu ikilinin karşılaşması tesadüf değildir. Frank güzel bir ilişkiye başladığını düşünürken, çok geçmeden etrafında tehlikeli entrikalar döndüğünü fark eder. Filmin başrollerini Angelina Jolie ve Johnny Depp ikilisi paylaşıyor.

9. Hackers (1995)

tumblr_o2mpvnmJMB1s3h6j4o3_400.gif (268×148) | Hackers angelina jolie, Angelina jolie, Cyberpunk movies

Çok etkili bir virüs programı yazan gencin başın derde girer. Bu nedenle Amerikan gizli servisi, bu gencin 18 yaşına kadar bilgisayar kullanmasını engeller. Ancak söz konusu hackerlar olunca, onları durdurmak bu kadar kolay olmayacaktır. Filmde Jolie, Jonny Lee Miller ve Matthew Lillard rol alıyor.

10. Gia (1998)

Angelina jolie gia gif 11 » GIF Images Download

Film, Amerika’nın ilk top modeli olan Gia Marie Carangi’nin 17 yaşından başlayarak 1986 yılındaki ölümüne kadar geçen süredeki hayat hikayesini konu alıyor. Filmde Jolie ile beraber Elizabeth Mitchell rol alıyor.

BONUS: Eternals (2021)

Kasım ayında vizyona girecek olan film, tıpkı çizgi romanında olduğu gibi fantastik güçlere ve çok uzun yaşamlara sahip olan eski bir insan ırkını konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Angelina Jolie, Kit Harington, Richard Madden, Salma Hayek ve Gemma Chan rol alıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam