1984 Büyük Gözaltı

George Orwell ve Kült Romanı 1984 Sahneye Taşınıyor

Ayşe Aslıhan

1984 Büyük GözaltıGeorge Orwell ve kült romanı 1984, Taner Barlas’ın kurgusu ve Rutkay Aziz’in yönetmenliğiyle tiyatro sahnesine taşınıyor.

Perdeci Oyuncuları ve AYSA Prodüksiyon Tiyarosu tarafından sergilenen oyunda Rutkay Aziz, Taner Barlas, Ekin Aksu, Özcan Alpar, Levent Yılmaz, Aytaş Öztuna, Hüseyin Uçurtma ve Hüseyin Demir rol alıyor. Oyunda gösterilen videoda ise Ali Gül, Ezgi Erdilek, Aykut İşpir, Gülşah Kıray Barlas, Bekir Akbaş ve Özgür Can Akbaş yer alıyor.

MÜZİKLERDE CAHİT BERKAY İMZASI

İki perdeden oluşan oyunun dekor ve kostüm tasarımını Metin Deniz, müziklerini Cahit Berkay, ışık tasarımını Mahmut Özdemir ve reji asistanlığını Andaç Sayın üstleniyor.

Psikaanalist ve sosyolog Erich Fromm, edebiyat tarihinin en önemli distopya romanlarından biri olan 1984’ü bir ruh halinin dile getirildiği ve uyarı niteliği taşıyan bir roman olarak anlatmıştır. Hala umudu olan ve toplumu uyandırmak isteyen Orwell’in distopyası, 1984 (Büyük Gözaltı) oyunuyla sahneye taşınıyor.

1984 (Büyük Gözaltı) oyunu, 20 Aralık’ta MOİ Sahne’de ve 21 Aralık’ta Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelecek.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam