Genco Erkal

60. Sanat Yılını Kutlayan Genco Erkal Büyük Alkış Topladı

Ayşe Aslıhan

Genco ErkalUsta oyuncu Genco Erkal, uyarladığı, yönettiği ve aynı zamanda tek başına rol aldığı Merhaba‘nın galasında büyük alkış topladı. İlk kez geçtiğimiz Eylül ayında New York’ta sahnelenen müzikli oyun Merhaba, tiyatroseverleri, edebiyatın beş büyük ustasıyla müzikli bir yolculuğa çıkarıyor.

Merhaba’nın galası önceki akşam Kenter Tiyatrosu‘nda gerçekleşti. Galaya yoğun ilgi gösteren davetliler, tek kişilik oyunların ustası Genco Erkal’ı oyun sonunda ayakta alkışladılar. Merhaba’nın galasına katılanlar arasında Demet Akbağ, Oya Başar, Zeliha Berksoy, Dost Elver, Metin Uca, Songül Oden gibi birçok ünlü isim vardı.

Müzikli bir gösteri olan Merhaba; usta oyuncu Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nazım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor.

Yıllar öncesinden seyirciye seslenen yazarlar; dünyanın ve ülkemizin halleri üzerine kimi zaman güldürücü, kimi zaman öfkeli gözlemleriyle yaşadığımız karanlık günlere ve geleceğimize ışık tutuyorlar. Genco Erkal yeni oyununun, üzerimize sinen umutsuzluğu silkeleyen bir tür moral aşısı işlevi görmesini umut ediyor.

Merhaba’da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri; Özatalay’ın piyanosu ve Çağdaş Engin’in basklarneti eşliğinde seslendiriliyor.

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam