En Az Dört Kuşağa Hitap Etti: TERİM Geliyor!

Ayşe Aslıhan

“Kolay bir hikâye değil bu. Bir ömrün neredeyse verildiği, büyük fedakârlıklarla gelinen bir yer burası.” – Fatih Terim 

Netflix’in “Terim” belgeselinden yeni fragman yayınlandı. Uzun yıllara yayılan ve tarihe damga vuran başarılara sahne olan kariyeriyle Fatih Terim’i konu alan bir belgesel. Farklı nesillerin hatıralarında yer edinen Fatih Terim’in hayatı, bu belgeselle ortaya çıkıyor.

Belgeselde hem ulusal hem uluslararası futbol tarihine adını yazdıran bir isim. Hayatı boyunca futbolcu, kaptan, hoca, baba, dede, imparator olarak farklı rollere sahip oldu. Onun hayatına dair gözler önünde olmayanlar da bu belgeselin içinde.

Terim haberinin ardından, heyecan doruktaydı.

Bilindiği üzere platform2021 yılında ”İmparator” lakaplı teknik adamın belgeseli üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Bu haber, Galatasaray taraftarları başta olmak üzere tüm futbolseverleri sevindirdi.

Belgesel hakkında bugüne dek sınırlı sayıda bilgi ortaya çıktı. Ayrıca Adana, İstanbul ve İtalya‘da çekildiği ifade edilen yapım için net bir tarih de verilmedi. Ancak kısa süre önce bu durumun değiştiğini söylemek mümkün. Zira Netflix, geçen hafta bu belgeselin çıkış tarihini duyurdu.

1996 ve 2022 yılları arasına odaklanan belgesel, hepimizin çok iyi bildiği başarıları bu defa Fatih Terim’in ağzından aktarıyor. Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından bazılarının sahibi olan Fatih Terim, Galatasaray ve Milli Takım’da futbolcu ve teknik direktör olarak sayısız başarı elde etti. Fiorentina’ya tarihinin en iyi sezonlarından birini yaşatmış ve Milan’a transfer olmuştu. Ligde toplam 8 şampiyonluğu bulunan Fatih Terim, kupa sayısında da kırılması güç bir rekorun sahibi.

“Terim”, 15 Eylül’de tüm dünyayla aynı anda Netflix’te!

 

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam