Kına

7 Sanatçı Kadın Hakları İçin Bir Oldu ve “Kına” Dedi

Aygün Akdağ

‘Hayallerimin Projesi dediği KINA ‘yı bestelerken şarkıda ki tüm sanatçıların ses renklerini dikkate alarak esere imza atan Bahadır Tatlıöz, şarkıda Tatlıöz’e Gökhan Türkmen, Bulutsuzluk Özlemi, Mehmet Erdem ve Kubat eşlik etti. Şarkının aranjesini ise Cüneyt Yamaner ile birlikte yaptı. Rap bölümleri Tepki ve Pi tarafından kaleme alınan Kına ‘da, toplumsal duyarlılık felsefesinden ödün vermeyen Tatlıöz; klip için de Ümraniye Film Platoları‘nı kullandı. Tatlıöz, aynı zamanda senaristlik ve yönetmenlik koltuğundaydı.

Sennur Nogaylar ve Yasemin Balık gibi sinema sektöründen başarılı isimlerinde rol aldığı klip oldukça sürükleyici bir hikayeye sahip…

Bahadır Tatlıöz’ün açıklaması yüreklere işledi

Bahadır Tatlıöz, kliple beraber yayınladıkları şarkı için “Siz kadınlar, iyi ki varsınız! Siz olmasaydınız ne manasız olurdu bu hayat… Bu bir şarkıdan çok bir haykırış olsun. Sesimiz birlikte büyüyerek gür çıksın. Çocuk yaştaki kızlarımızın istismar edilmediği, her normal çocuk gibi sadece okuyup eğitim aldığı, sevgi gördüğü, çocukluğunu yaşadığı, ağlamadan, üzülmeden, emniyette büyüdüğü bir dünya için sesimiz kısılana kadar bağıralım! Kadınlara yönelik taciz ve şiddetin son bulduğu, vahşice haince ve alçakca öldürülmediği bir dünya için sesimiz kısılana kadar bağıralım! Paylaşarak büyütelim bu haykırışı. Bu şarkı hepimizin sesi olsun. Ortak mesajımız gözyaşımız olsun. Mutlulukla belirtmek isterim ki Kına’nın tüm maddi ve manevi dönüşü ile Kız Çocuklarını Koruma Derneği‘ni destekliyoruz. Bu sevgi dolu, gönüllü ve gönlü büyük insanların çabalarına hep birlikte destek olalım…” açıklamasında bulundu.

Şarkının sözleri ise şöyle…

Anlatsam nefes yetmez / Söylersen de dert bitmez
Dünyada gördüklerim / Kalpte beş para etmez
Haykırsan da kalem yetmez / Çare lazım, dilek yetmez
Sen de susma bir şey söyle / Bu devran gitmez böyle!
Bir ışık yak, karanlıkta gözüksün / Gamzende güller oyalar, ellerde kına boyalar
Annem ağlar duyana vay / Dünyada çaldıkları elbet ahrette yakar
Gün gelir hesap verene vay / Lütfen anne yapma
Gelinlik değil bu bana kefen / Senin yanın olmalıyken
Yerim mezarda beden / Omuzlarım çöktü yüküm ağır bedel
Top oynarken düğünüme geldim / Suçum ne ki, neden?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam