Melek Mosso, İlk Harbiye Konseri’nde İranlı Kadınlar İçin Saçlarını Kesti

Ayşe Aslıhan

Melek Mosso, bu akşam gerçekleştirdiği muhteşem Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’ndeki konseriyle gündeme oturdu. Çok sevilen kadın sanatçı Mosso, Harbiye’ye imzasını attı. İran’da yaşanan ve dünya çapında haber olan zulme ses çıkartan Mosso, sahnede saçlarını kesti.

Melek Mosso 26 Eylül için duyurduğu Harbiye konseriyle herkese müzik ziyafeti yaşattı. Sahnesinde İranlı sanatçı Aras İdol’ü de ağırlayan Melek Mosso, düet olarak yayınladıkları “Yalan” adlı şarkıyı söyledi. Aynı şekilde düet yaptıkları No.1 ile de sahne alan sanatçı, büyük alkış topladı. Ayrıca Selami Şahin’le de muhteşem bir düet yaptı.

Sahne şovlarıyla göz dolduran Mosso, annesi Hatice Davarcı’yı sahneye davet etmesi ve samimiyetiyle de her zamanki gibi izleyenlerin içini ısıttı.

Ayrıca Mosso, yaptığı bir eylemle de yine olay oldu. İran’da son günlerde yaşanan zulmün karşısında duran sanatçı, sahnede saçlarını kesti.

Başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisleri tarafından gözaltına alınan ve öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü, haberlerde büyük yer buldu. Bu vahim olay, İran genelinde protestolara yol açtı. Ayrıca İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve yargı erki başkanının uyarılarına rağmen İranlılar, 10 gündür sokakta ve protestolarına devam ediyorlar. Resmi açıklamalara göre protestolarda 41 kişi hayatını kaybetti. Bazı kaynaklara göre sayı bundan çok daha fazla.

Protesto gösterilerinde kadın eylemciler, “kadın, yaşam ve özgürlük” sloganlarıyla başörtülerini çıkararak saçlarını kesiyorlar. Dünyanın dört bir yanından saç kesme görüntüleri sosyal medyada hızla yayılıyor. Bu eyleme Türkiye’den Melek Mosso da dahil oldu.

Melek Mosso; şahane şarkıları, güçlü sesi ve her zamanki duruşuyla Harbiye’ye imzasını altın kalemle attı.

İşte Melek Mosso’nun Harbiye Açık Hava’da İranlı kadınlar için saçlarını kestiği o görüntüler!

Melek Mosso kimdir?

Şarkıcı, Besteci ve Müzisyen Melek Mosso, 11 Kasım 1988’de Kayseri’de doğdu.

İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen ‘Mosso’ kelimesini sahne soyadı olarak kullanan şarkıcının gerçek soyadı Davarcı’dır.

Melek Mosso, 9 yaşında bağlama çalmaya başlayarak müziğe başlamıştır. Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenimine devam eden Melek Mosso yan flütle şarkı söylemeye devam ediyor.

Üniversiteyi, Adnan Menderes Üniversitesi – Müzik Öğretmenliği bölümünde tamamladı.

Grundig Türkiye firmasının düzenlediği şarkı yarışmasında jüri özel ödülünü kazanmayı başardı. Akustikhane stüdyolarında kayıt şansını elde etti. Akabinde Acun Ilıcalı’nın yapımcısı olduğu ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katıldı.

2018 yılında Youtube kanalında Yıldız Tilbe’ye ait ‘Vursalar Ölemem’ şarkısını coverladı. Bu parça, milyonlarca kez dinlendi.

Fenomen dizi Çukur’un dizi müziği “Hiç Işık Yok” şarkısıyla da gündem olan Melek Mosso, şarkıları yorumlama şekli, farklı tarzı ve ses tonuyla dikkat çekiyor. Son zamanlarda kendi şarkılarıyla da gündeme oturan Mosso, herkesin beğenisini topluyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam