en iyi kitaplar

Son 125 Yılın En İyi Kitapları Anketi Sonuçlandı!

Cansu Özer

The New York Times tarafından düzenlen Son 125 Yılın En İyi Kitapları anketi sonuçlandı. Geçen ekim ayında Book Review’un 125. yılını kutlamak için yapılan ankete 67 ülkeden 200 bin kişi katıldı.

Okurların önerileri arasından seçilen 25 kitaplık liste, George Orwell, J.D Salinger, J.R.R. Tolkien, James JoyceJ.K. Rowling, John Steinbeck gibi çeşitli türlerde kitap yazan yazarların eserlerinden oluşuyordu.

Anketi kazanan isim ise Harper Lee’nin Bülbülü Öldürmek kitabı oldu!

İŞTE OKUYUCULARDAN EN YÜKSEK OYU ALAN 5 KİTAP:

1. Bülbülü Öldürmek – Harper Lee
2. Yüzük Kardeşliği – J.R.R. Tolkien
3. 1984 – George Orwell
4. Yüzyıllık Yalnızlık – Gabriel García Márquez
5. Sevile – Toni Morrison

Son 125 yılda en popüler yazarlar, her biri yedi kitabıyla aday gösterilen John Steinbeck, Ernest Hemingway ve William Faulkner oldu. Onu yakından takip edenler, her biri beş kitabıyla aday gösterilen James Baldwin, Margaret Atwood ve Virginia Woolf ve dört kitabıyla aday gösterilen Joan Didion oldu.

Harper Lee ve Bülbülü Öldürmek Üzerine Bir Anektod

son 125 yılın en iyi kitapları

Bülbülü Öldürmek sanırım Türkiye’de hukuk fakültelerinde en çok okutulan kitaplarından biri. Benim de ortaokula giderken okuyup çok sevdiğim, daha sonra üniversitede bir daha okuyup daha çok sevdiğim bir romandır. İlk beşimde yer alır mıydı? Evet ama sanırım ilk sırada olmazdı.

Roman, yazarın 1936 yılında, on yaşındayken yaşadığı bir olayı temel almaktadır. Harper Lee, yaşadığı kasabanın civarında yaşanan bu olayın ailesi ve komşuları üzerindeki etkilerini anlatır kitapta. Ayrıca çok başarılı bir filmi de bulunmaktadır. Sanırım Bir Film, Bir Kitap köşemizde inceleyeceğim!

Siz sıralamayı nasıl buldunuz? Sizin ilk beşiniz nasıl olurdu? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam