Makarna Yaparken Bile Bir Bölüm Gidecek Diziler

Onur Şafak Yücel

Dizi süreleri uzadıkça, insanların dizi izleme oranları da düşüyor. Bölümleri oldukça kısa diziler, sizler için, şimdi, Karma Türkiye’de.

Günümüz televizyon dizileri neredeyse bir film uzunluğunda. Bu dizilerin, izleyicileri de haliyle her geçen gün düşmekte ve ağır kan kaybı yaşamaktalar. Ayrıca dijital platformların popülerleşmesi ve insanların artık dijital platformlara ilgi göstermesi de geleneksel medyaya büyük darbe vuruyor. Karma Türkiye olarak, dijital platformlarda yayınlanan ama oldukça kısa bölümlere sahip dizileri derledik. Buyurun içeriğe…

How I Met Your Mother – (2005-2014)

İzlemediyseniz işi gücü bırakıp izlemeniz gereken bir dizi. Her bölümü toplamda 20-22 dakika bandında ve oldukça akıcı. Ayrıca konusu izlemeye başladığınız ilk andan itibaren sizi içine çekecek ve her bölümünde kendinizden bir şeyler bulacaksınız. İzlenmesi gereken diziler sıralamasında kesinlikle ilk sıralarda yer alan dizi, toplamda dokuz sezon sürüyor ve Ted Mosby isimli bir mimarın 2030 yılında çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlatmasıyla başlıyor. Ayrıca harika replikler ve çok iyi işlenmiş karakterleri de dizi içinde büyük bir keyifle izleyebiliyorsunuz.

Friends – (1994-2004)

Rotamız yine New York ve yine bir Amerikan komedi sitcom dizisi. Belki de bu tarz dizilerin atası. Sevmeyeninden çok seveni olan bir dizi. Bir grup arkadaşın New York’ta kendi hayat tarzlarını yoğun bir şekilde yaşamaları ve birbirleriyle olan gündelik sorunları konu alan Friends dizisi de bir bölümü ortalama 20-22 dakika kadar. Ayrıca izlemediyseniz, işi gücü bırakıp izlemeye koşmalısınız, bizden söylemesi.

Aynen Aynen – (2019)

Yayın hayatına hala devam eden dizi. İkili ilişkileri mizahi ama cesur bir dille ele alıyor. İçinde romantizm, cinsellik ve mizah öğelerini bolca barındıran dizi süre olarak da çok ama çok kısa. Bir bölümü 5 ile 10 dakika arasında olan diziyi izlerken makarnayı ocakta unutmayın…

Bizden Olur mu? (2022)

Bizden Olur mu? Dizisi de yayın hayatına hala devam eden dizilerden. Sarp Bozkurt ve Deniz Işın’ın başrollerini paylaştığı dizi. Komedi ve aşkı harmanlayarak bambaşka bir noktaya götürüyor izleyenleri. Ayrıca bölüm süreleri oldukça kısa ve insan bir makarna yapma süresinde belki de bir sezonu bitirebilir.

Ayak İşleri – (2021)

Yayın hayatına devam eden dizilerden bir diğeri de Ayak İşleri. Mafyanın içine girmiş ve orada tutunmaya çalışan iki zıt karakterin, zorluklarla ve çıkan sorunlarla nasıl başa çıktığını anlatan oldukça komik bir dizi. Başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar’ın yer aldığı dizi oldukça komik anlar vadediyor. Bir bölüm süresi ortalama 15-20 dakika olan dizi izleyenlere oldukça komik anlar yaşatıyor.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam