mazhar alanson

Bir Müzik Şöleni: Mazhar Alanson’dan Senfoni Albümü

Ayşe Aslıhan
Mazhar Alanson’un sevilen eserlerinin yer aldığı Mazhar Alanson Senfoni albümü yayında!
Sevdiğimiz sanatçıların şarkılarını bir orkestra eşliğinde dinlemek büyük keyif. Son olarak Mazhar Alanson da bu kervana katılan müzisyenler arasında yerini aldı. Alanson’un dillere dolanan ve en sevilen şarkıları tek bir albümde bir araya geldi. 40 kişilik bir orkestrayla senfoni tadında yeniden hayat buldu.
Mahmut Mazhar Alanson, ya da bilinen adıyla Mazhar Alanson, Ankara doğumlu bir sanatçı.
Şarkıcı, gitarist, söz yazarı ve oyuncu. Ayrıca Mazhar-Fuat-Özkan grubunun vokalisti olarak da onu tanıyoruz.
Alanson 3 Mart 2019’da verdiği konserle bu yola girdi… Alanson, Şef Turhan Yükseler yönetiminde Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile bir konser vermişti. Bu muhteşem konser, albüme dönüştü. Sanatçının 40 kişilik orkestra ile seslendirdiği 18 eserin tamamı, Alanson’un kendi söz ve bestelerinden oluşuyor.
Mazhar Alanson’un Sony Music etiketiyle kendi kanalından paylaştığı albüm tüm dijital platformlarda yayına girdi.
Albümde “Intro”, “Yandım”, “Ah Bu Ben”, “Sarı Laleler”, “Buselik Makamına”, “Benim Hala Umudum Var” ve “Bodrum” var. Sevenleri çok olan “Yapma”, “Hamak”, “Mecburen” de albümde yerini aldı. Ayrıca “Psikopat”, “Aşkın Kenarından”, “Güllerin İçinden&Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da” da albümde yer alan şarkılardan bazıları. Son olarak “Göz Yaşlarımı Bitti Mi Sandın&Tam Ortasındayım”, “Sanatçının Öyküsü”, “Ne Bileyim Ben”, “Hep Yaşın 19” ve “Neden Bana Aşk Şarkısı Yazan Çıkmaz?” şarkıları yer alıyor.

Ah bu ben kendimi, nerelere koşsam?
Saklansam bir yerlerde, gizlice ağlasam
Ah bu ben kendimi, nerelerde bulsam?
Çekilsem sahillere, hayaller mi kursam?

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam