Yapı Kredi Kültür Sanat

Şubat’ta Yapı Kredi Kültür Sanat

Seslenen Adam

Şubat’ta Yapı Kredi Kültür Sanat dolu dolu geçecek.Dünya opera tarihine geçmeyi başararak “Divaların Divası” ünvanını alan Leyla Gencer’in coşkuyla, sevinçle, hırsla, acıyla ve en çok da müzikle örülü yaşamı, müzik tarihinin önemli figürleri üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan Evin İlyasoğlu’nun ‘Ben Leyla Gencer-La Diva Turca’ kitabı aracılığıyla okurla buluşuyor.

Yapı Kredi Yayınları ve Borusan Sanat ortaklığıyla yayımlanan kitap dolayısıyla 8 Şubat Cuma günü saat 18:30’da Loca’da bir söyleşi yapılacak.

İlyasoğlu ve gazeteci Serhan Yedig, seyirciyi bir yandan Gencer’in mücadele dolu yaşamıyla tanıştırırken, bir yandan da onun görüntüleri ve ses kayıtları eşliğinde operanın coşkulu yıllarında bir yolculuğa çıkaracaklar.

İMZA VE SÖYLEŞİ

Gergedan – Büyük Küfür

Mine Söğüt’ün YKY’den çıkacak olan yeni öykü kitabı “Gergedan – Büyük Küfür”, yazarın bir önceki kitabı “Deli Kadın Hikâyeleri” kadar sarsıcı ve dönüştürücü bir okuma vaat ediyor. Söğüt, yeni kitabı Gergedan – Büyük Küfür Kitabı’yla yine yüksek gerilimli bir dille zihni kamçılayan öyküler kuruyor.

Ancak bu kez ev içlerindeki, ailelerdeki, orta sınıf hayatlardaki, toplumsal olaylardaki öfkeyi, örselenmişliği, baskıyı ve itirazı dillendiriyor. Güncel olaylara, yaşadığımız günlere getirdiği bakış açılarıyla okurunu derinden sarsıyor.

Sonra bir ateş yakıyor. Karanlık dağılıyor. Mine Söğüt, yeni kitabını 19 Şubat Salı günü saat: 18:30’da Loca’da okurlarına anlatacak.

Soruları, Açık Radyo’daki Günün ve Güncelin Edebiyatı programından tanıdığımız, MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Seval Şahin soracak.

Yazar, programın ardından, saat: 20:00’da YKY Beyoğlu Kitabevi’nde yeni kitabını imzalayacak.

GÖSTERİ

Çıplak Ayaklar KumpanyasıÇıplak Ayaklar Kumpanyası’nın Sen balık değilsin ki adlı gösterisi ikinci kez Loca’da izleyicilerle buluşuyor.

Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu Sen balık değilsin ki, 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform’un desteğiyle, Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda üretildi.

Bugüne kadar 40’a yakın şehirde sokaklarda, parklarda, evlerde, cafelerde, derneklerde ve sahnelerde 200’den fazla sahnelendi.

Her türlü mekâna ve duruma uyarlanabilen gösteri, her izlenişte farklı bir deneyim yaşatıyor. 9 Şubat Cumartesi günü saat: 20:00’da Loca’da yapılacak.

 

KONSER

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta açılacak olan Orhan Pamuk Balkon Fotğrafları sergisi, Harf’ten ve Nota’dan dizisinin bu programının çıkış noktasını oluşturuyor. İlham kaynağı ise, Pamuk’un ünlü romanı Masumiyet Müzesi.

Romanı baştan sona kuşatan; bazen arka fonda, bazen bir eşlikçi, bazen de neredeyse bir roman kişisi olarak karşımıza çıkan şarkılara kulak veriyoruz.

Füsun ile Kemal’in büyük aşkına eşlik eden müzik, romanın sayfaları arasından kanatlanıp Loca’ya konacak.

16 Şubat Cumartesi, Loca’da yapılacak olan konserin biletleri Biletix’te. Yapı Kredi Kültür Sanat ve Bahçeşehir Üniversitesi/BAUART işbirliğiyle düzenlenen “Ender Sesler” konser dizisi kapsamında 22 Şubat Cuma günü saat: 20:00’da gerçekleşecek.

ANMA

Türk edebiyatının kilometre taşı Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te aramızdan ayrılmıştı.

Yapı Kredi Kültür Sanat, tüm eserleri YKY’den yayımlanan büyük yazarın ölümünün dördüncü yıl dönümünde eserlerinden beyazperdeye uyarlanmış veya senaryosunu kendisinin yazdığı dört filmle anıyor.

Dört gün boyunca günde iki seans olarak Loda’da gerçekleşecek gösterimler ücretsiz ve herkesin katılımına açık.

Yapı Kredi Kültür Sanat Etkinlik

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam