Karlı Havalarda İzlenecek En İyi 5 Film!

Ayşe Aslıhan

Karlı havanın tekrar kapımızı çalmasıyla beraber, evden dışarı çıkmama isteğimiz de artmış durumda. Hâl böyle olunca evde sıkılmadan zaman geçirmenin yegâne çözümü film izlemek oluyor!

Ayrıca, kar taneleri sesin yankılanmasını engellediği için çevredeki gürültüyü azaltıyor ve insanların hislerine pozitif etki ediyormuş… Yani kar yağdığında duygularımızı daha yoğun yaşıyormuşuz. Belki de birileriyle karlı havada film izlemek bize iyi gelir, ne dersiniz?

1- Makas Eller (1990)

Sinemanın En Yalnız Karakterlerinden Edward Scissorhands Hakkında Şaşırtacak Bilgiler - Ekşi Şeyler

1990 yılının tamamını bu filme ayıran Tim Burton, filmin ana karakterinin çizimini çocukluk yıllarında yapmıştır. Filmin konusu şöyle; baş karakterimiz olan Edward, el yerine keskin makaslara sahip olan ürkek, yalnız, mutsuz biridir. Makaslarını kullanırken harikalar yaratan, bir o kadar da talihsiz olan ve insanlar tarafından dışlanan biridir… Duygu yüklü bu filmi izlediyseniz bile tekrar izlemekten bir zarar gelmez!

2- Kış Uykusu (2014)

kış uykusu #1916554 - uludağ sözlük galeri

Nuri Bilge Ceylan’ın, başta Cannes Film Festivali’nde kazandığı Altın Palmiye olmak üzere, bol ödüllü filmi Kış Uykusu listede! Orta Anadolu’nun kış manzaraları, usta yönetmenin objektifinden daha da büyülü oluyor… Filmin başrollerindeyse Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen yer alıyor. Aktörlükten emekli olduktan sonra Kapadokya’da bir otel işletmeye başlayan ve filmde entelektüel kesimi temsil eden Aydın’ın (Haluk Bilginer) gerçeği arayışını bembeyaz bir arka planda izleyeceksiniz.

3- Fargo (1996)

20 Fargo Gifs - Gif Abyss

Coen kardeşlerin büyük ün kazandığı ve son derece başarılı olan bu filmin karakter seçimleri muazzam! Filmin konusu şöyle; ana karakterimiz olan Jerry Lundergaard borçlarını kapatmak ve yeni bir iş kurmak ister. Bunun için eşinin zengin babasından yardım almaya karar verir. Anca daha önce girdiği tüm işleri batırdığı için bu pek mümkün olmaz. Bunun üzerine Jerry şeytanın aklına gelmeyecek bir planı uygulamaya koyar. Bu plana göre tuttuğu iki kişi karısını kaçıracak ve fidye parası isteyecektir. Ancak işler Jerry’nin istediği gibi gitmez…

4- Bugün Aslında Dündü (1993)

Akıl Dolu Hikâyeleriyle İzleyenleri Hayretler İçinde Bırakan Birbirinden Başarılı 42 Film

Başrollerinde Bill Murray ve Andie MacDowell’in yer aldığı romantik komedi filmi izlemeye değer. Sürekli aynı günü yaşayan hava durumu sunucusu Phil Connors (Bill Murray) adındaki bir adamın eğlenceli ve kış manzaralarıyla dolu hikayesi var. Phil, birçok kez aynı güne uyandıktan sonra, hep aynı güne uyanıyor oluşunun bir anlamı olduğunu fark ediyor.

5- Narnia Günlükleri Serisi

Narnia'da Sıcacık Bir Noel

Bir film değil, üç filmden oluşan bir seri! İlk filmde dört çocuk gardırop yoluyla Narnia ülkesine gidiyor ve burada birbirinden farklı olaylar yaşıyorlar. En sonunda Narnia’nın kral ve kraliçeleri oluyorlar… İkinci filmde ise çocuklar tekrar Narnia’ya dönüyor ve kötü bir kralı devirerek Prens Kaspiyan’a yardım ediyorlar! Üçüncü filmde Lucy ve Edmund (dört çocuktan ikisi) kuzenleriyle beraber Narnia’ya dönüyorlar. Seri, karlı günlerde, görsel şöleniyle, hakikaten izlemeye değer.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam