istanbul fringe festivali

İstanbul Fringe Festivali Başlıyor!

Aygün Akdağ

Istanbul Fringe Festivali ilk kez geçen sene Türkiye’de gerçekleşmişti. Şimdi yeniden başlıyor!

Bu sene ise pandemiden dolayı Covid-19 tedbirleri amacıyla online ortamda yapılması doğru bulundu. Festivalde Türk ve yabancı sanatçılar bir araya geliyor.

Fringe Festivalini online olarak 21-27 Eylül tarihlerinde başta YouTube, Zoom, Whatsapp, Twitter ve diğer sosyal alanlardan ücretsiz olarak takip edebileceksiniz. Hafta boyunca izlenebilecek kayıtlı video gösterimlerinin yanı sıra canlı performanslar, atölyeler, söyleşiler ve bir de parti olacak.

Dijital ortamlarda izlenirliği oldukça yüksek performanların bir araya geldiği festival programında; Almanya,Belçika, Fransa, Hindistan, İngiltere, İtalya, Macaristan, Romanya, Rusya,Tayvan ve Türkiye’den toplam 3 yerli ve 12 yabancı grup olacak. Ülkemiz dışından gelecek olan performansların hepsini,21-27 Eylül tarihinde festivalin resmi youtube sayfasından tamamen ücretsiz şekilde yaralanabilirsiniz. Bu sayede sadece tüm dünyadan izleyicilerin deneyimleyebileceği festivalde bağımsız sanat üreticilerinin bir araya gelerek deneyim ve fikirlerinin paylaşacakları paneller, sanatçı-izleyici buluşmaları, online workshoplar gibi etkinlikler de yer alacak.

İstanbul Night Flight

Sanatçılar Fringe Destek Fonu ile destekleniyor.

Istanbul Fringe, COVID-19’dan olumsuz etkilenen performans sanatçılarını desteklemek amacıyla Fringe Destek Fonu’nu hayata geçirdi. Bu kapsamda tiyatrolar.com.tr üzerinden satışa açılan Fringe Destek Biletleri ile hem İstanbul’daki ve İstanbul dışındaki izleyiciler festivali ücretsiz takip ederken, destek olmak isteyen kişiler, önümüzdeki yıl fiziksel olarak gerçekleştirilmesi planlanan festival katılma hakkına sahip olurken, sanatçılara ve festivale fon sağlayabilecek. 1 Temmuz -31 Ekim 2020 tarihleri arasında ulaşılabilen 6 farklı kategorideki biletlerin geliri Istanbul Fringe Festival 2020 Online seçkisinde yer alan sanatçılara ve festivalin 2021 çalışmalarına destek sağlayacak.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam