İstanbul Müzik Festivalı

48. İstanbul Müzik Festivali Dijital Ortamda Yayınlanacak

Suna Simge Çakmak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından organize edilen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül – 5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle ile birlikte olacak. “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” konusu etrafında şekillenen festival konserlerinin çekimleri İstanbul ve Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekanlarda hayata geçirilecek. Dijital ortamda gerçekleşecek olan festivali hepimiz merakla bekliyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da verdiği destek ile düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali‘nin yeni tarihleri, içeriği ve formatı belirlendi. Festivalin Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak Corona Virüsü salgını sebebi ile Eylül ayına ertelendiği duyuruldu. Kırk sekizincisi düzenlenecek olan İstanbul Müzik Festivali bu yıl 18 Eylül – 5 Ekim 2020 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanındaki sevenleri ile bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Yalnızca bir konser izleyicisi ile buluşacak.

Bu yıla özel olarak düzenlenen dijital bir programla hayata geçirilecek festival kapsamında gerçekleşecek izleyicili bu tek konserde ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 19 Ağustos Çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnede izleyicisi ile buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden Kültür AŞ desteği ile hayata geçirilecek olan konserde corona virüsüne karşı önlemler sebebiyle sınırlı sayıda izleyici yer alacak.

Festival programındaki tüm konserlerin kayıtları video olarak dijital ortamda paylaşılacak. Fiziki konserlere kıyasla daha erişilebilir bilet fiyatlarıyla, Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından sanatseverlere ulaşım hedefleniyor.

48. İstanbul Müzik Festivali konserlerinin çekimleri, aralarında Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya gibi solistlerin de bulunduğu isimlerle, hem İstanbul hem de Avrupa’nın çeşitli şehirlerindeki tarihi mekânlarda gerçekleşiyor. Kayıtlar, İstanbul’da Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin çok kültürlü kimliği ve tarihi kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânlarda; Avrupa’da ise Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu, Stavelot Manastırı gibi tarihi mekânlarda gerçekleşecek. Profesyonel ekipler tarafından hayata geçirilecek. Festival, programındaki konserleri yüksek görüntü ve ses kalitesiyle sanatseverlere ulaştırmayı kendisine hedef olarak belirliyor.

48. istaanbul müzik festivali

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. karmaturkiye.com'u kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.

Tamam